Gevaarlijke kruising Muziekwijk aangepast

ALMERE
De gemeente Almere gaat een gevaarlijk kruispunt aanpakken in de Muziekwijk. Op de kruising van het Chopinpad met de Bartokweg worden geregeld fietsers en brommerrijders aangereden door automobilisten. Donderdagmiddag was er op het kruispunt nog een botsing tussen een auto en een scooter.

De gemeente wil de autoweg verhogen, waardoor automobilisten beter zicht hebben op eventuele fietsers. Ook komt de kruising wat verder van de busbaan te liggen en worden de verkeerslichten aangepast.

De werkzaamheden moeten voor de zomer klaar zijn. Woensdag is er een informatie-avond voor de buurtbewoners.

reacties (16)

 • C. van Everdingen

   

  De onveilige situaties op dit kruispunt ligt niet alleen aan de ligging van het kruispunt. Het ligt evengoed aan het soort mensen dat hier fietst.

  reageer
 • -Z-

   

  Oh ja ? Woensdag een voorlichtingsbijeenkomst ? Welke woensdag ? En worden DIRCET omwonenden daarover geinformeerd ? Wanneer dan ? Welke plannen worden hier door de strot geduwd, waar is de inspraak en het meedenken geweest ? Of claimt de gemeente dat onderzoekjes van bijvoorbeeld het CDA inspraak van omwonenden overbodig maakt ? Ja er moet wat gebeuren, maar zoals ook dit weer wordt aangepakt is belachelijk. Maak mij als omwonende, direct betrokkene, op de hoogte zijnde inwoner van Muziekwijk niet belachelijk met burgerparticipatiegezwam. Wijkregisseur schaam je met je hele team.

  reageer
 • Dent

   

  Eindelijk gaan ze het inzien. Maar mogen scooters daar wel op het fietspad rijden dan? Er staat een G11 bord: verplicht fietspad en daar mogen naar mijn weten geen brommers en scooters op. Desondanks is het een gevaarlijke kruising.

  reageer
 • ron

   

  ik vrees dat deze kostbare oplossing nauwelijks zal helpen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Waar zie jij dan stoplichten voor die tweewielers? Het probleem van dat kruispunt is dat de automobilist op de verkeerslichten voor het oversteken van de busbaan moet letten èn tegelijkertijd ook moet kijken of er verkeer op het fietspad rijdt. Dat is voor wie daar niet bekend is te moeilijk, zeker als je van onder het spoor vandaan komt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jelle

   

  Die stoplichten zorgen juist voor de onduidelijkheid. Het felgroene licht maakt dat de automobilist minder goed het fietspad kan zien. En er zullen ook bestuurders zijn die ervanuit gaan dat ze bij groen kunnen doorrijden. Vervang die stoplichten voor waarschuwings lichten!

  reageer
 • johan54

   

  Het klopt wat je zegt. Ze geven zelf aan dat ze voorrang hebben, alleen is de wet net even anders. De wet spreekt namelijk van voorrang verlenen en dat is toch net even iets anders.

  reageer
 • johan54

   

  Zolang de gemeente het beleid blijft voeren dat fietsers onder en boven de wet staan zul je dit blijven houden. Als automobilist moet je ogen en oren aan alle kanten van je lijf hebben zitten en nog is het dan lastig te volgen. Geen fietser die rekening houd met het overige verkeer. Het is voor een veilig verkeer een kwestie van geven en nemen en geen rechten en plichten.

  reageer
 • Diana

   

  Er staan geen stoplichten op het fietspad daar en de fietsers hebben voorrang dus heeft niets met door rood rijden te maken.

  reageer
 • Roos

   

  In dit geval reed mijn zoon niet door rood maar voor automobilisten is het ook gewoon erg onoverzichtelijk maar gelukkig....er gaat iets aan gedaan worden🌹

  reageer
 • Danny.

   

  Om te beginnen klopt de kop tekst niet. De oplossing klinkt niet echt heel logisch. Ik heb vorige week in de vroege ochtend ook een fietser bijna niet gezien. Helaas kan je er zelf weinig aan doen als fietsers in het donker zonder licht rijden en er van uit gaan dat ze door kunnen rijden omdat ze voorrang hebben.

  reageer
 • Malle Pietje

   

  Misschien kunnen de tweewieler bestuurders wat minder door rood rijden?

  reageer
 • Roos

   

  Eindelijk. Het zal eens tijd worden. Vorig jaar is mijn zoon nog van z'n scooter gereden. Waarom moet het allemaal zolang duren...

  reageer
 • Lizzy

   

  Kunnen ze ook meteen de overgang bij station parkwijk aanpakken. Daar worden ook geregelend fietsers aangereden door slecht zicht voor automobilisten.!

  reageer
 • Vin

   

  Nu pas. .er vind al jaren leed plaats op dat onlogische kruispunt. Gelukkig zijn er geen doden gevallen. Dit soort maatregels voor verkeersveiligheid moet toch veel sneller kunnen

  reageer
 • Jozef

   

  Op HV-Almere.nl staat een heel artikel met achtergrond informatie. Ook het nieuws dat er vandaag alweer een ongeval is geweest..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert