Omwonenden bijgepraat over vluchtelingenopvang

LUTTELGEEST
Tientallen omwonenden zijn bijgepraat over de opvang van vluchtelingen aan de Kuinderweg 23 in Luttelgeest. Donderdag werd bekend dat de gemeente Noordoostpolder daar 450 asielzoekers wil opvangen.

Luttelgeest zou hiermee een tweede opvang krijgen, dicht bij het huidige azc aan de Oosterringweg. In totaal worden er dan bijna 2000 asielzoekers aan de buitenwegen in de gemeente Noordoostpolder gehuisvest. De gemeente wil nog geen toelichting geven op het plan.

De bijeenkomst voor omwonenden vond plaats in de Orchideeënhoeve. De verslaggever en cameraman van Omroep Flevoland zijn van het terrein gestuurd door de politie. Agenten zeiden dat burgemeester Aucke van der Werff een noodbevel heeft afgekondigd. Dat noodbevel was pas later te vinden op de website van de gemeente.

reacties (10)

 • Lutteliena

   

  Heel jammer dat de bewoners van Luttelgeest niet waren geïnformeerd over deze bijeenkomst. Ook niet over een noodverordening. Misschien dat de Burgemeester en het Coa bang zijn voor de reacties uit de directe omgeving. Volgens de regels is de buurt geïnformeerd als in de directe naaste buurtjes van het azc. De dorpsbewoners in de kern van Luttelgeest en de buitenwegen zijn onwetend gehouden maar werden wel in het gebied van de noodverordening mee genomen. Lijkt mij dat de burgemeester over deze gang van zaken ter verantwoording wordt geroepen.

  reageer
 • Bergerac

   

  Waarom zijn de inwoners van AZC1 niet uitgenodigd?

  reageer
 • k

   

  ook niks gehoord woon op de oosterringweg doen deze mensen maar in de golfslag deze is toch leeg zo klaar op gelost is het probleem

  reageer
 • Dirk2

   

  Prima! Eerst de bewoners, dan de rest! En die azijnzeikers van de Pers kunnen sowieso beter zweigen!

  reageer
 • echte omwonende

   

  Hoe komt het dat bewoners van de kuinderweg hier niets van weten zijn alleen de vriendjes van aucke uitgenodigd? Erg vreemd dit stiekeme gedoe.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Daar hebben ze wat aan, eerst beslissen dat ze komen en dan de burgers pas inlichten en bijpraten, in wat voor een wereld leven we eigenlijk. Plaats ze eens in de duurdere wijken waar veel lui uit de politiek, muziek ect ect wonen, en dan even de reacties afwachten.......ben benieuwd dan.

  reageer
 • Polder

   

  Volgens mij gaat het de hele polder aan niet alleen buurtbewoners de burgemeester heeft er geen last van die woont niet in de polder

  reageer
 • Joep

   

  Zwets niet zo, de burgemeester woont gewoon in de noordoostpolder, keurig zoals het hoort.

 • Flevoburger

   

  En ziehier de oorzaak van heel veel problematiek met betrekking tot de opvang van vluchtelingen: Eerst een beslissing nemen, daarna pas de bevolking inlichten en dan ook nog eens een keer de media weren. Er is dus iets te verbergen? Wat mag er niet in de media komen? Dit zijn toch wel enge oostblok toestanden......

  reageer
 • Petra

   

  Een noodbevel??? Iets met openheid en eerlijkheid lijkt me juist bij dit onderwerp enorm belangrijk. Wat een pipo's! Hebben alle bezoekers ook hun telefoon moeten inleveren? Een filmpje is zo gemaakt en zo ook een directe verbinding in geluid. We leven in 2016 beste Aucke; denk na!

  reageer
 • schaapjes

   

  Daar hebben ook alleen omwonenden wat te zoeken

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert