Burgemeester NOP kondigt noodbevel af

LUTTELGEEST
Burgemeester Aucke van der Werff van de gemeente Noordoostpolder heeft donderdag een noodbevel afgekondigd in een straal van 5 kilometer rond Luttelgeest.

In de Orchideeënhoeve werden omwonenden op de hoogte gebracht van de plannen voor een tweede azc bij het dorp. Het noodbevel gold tussen 17.00 uur en middernacht voor iedereen die niet was uitgenodigd of de openbare orde verstoorde. Het noodbevel werd pas rond 20.00 uur bekendgemaakt.

Een verslaggever en een cameraman van Omroep Flevoland zijn door politieagenten weggestuurd uit het gebied. De burgemeester wil geen pers in de buurt van de Orchideeënhoeve omdat omwonenden dan niet ongestoord en anoniem de informatieavond zouden kunnen bijwonen.

Lees hier het noodbevel en de bijlage

reacties (21)

 • Richard O

   

  In almere keurde de burgemeester Franc Weerwind een islamitische Jihad groep genaamd DAWAH goed voor een toespraak in party centrum TMG in Almere, de leden van de groep hebben op een filmpje gezegd dat hun shariawet boven die van de Nederlandse wet staat, en dat zij alle ongelovigen zouden straffen, TOCH laat de Linkse Burgemeester Sharia lui toe tot Almere dus, in almere zijn 3 meldingen van verkrachting door AZC

  reageer
 • schaapjes

   

  Juist, een hele verstandige keuze van onze burgemeester. De media is alleen maar uit op sensatie. Net zoals vele andere zogenaamd geïnteresseerden die deze bijeenkomsten verstoren.

  reageer
 • Weldenker

   

  Nou Jos, die werken nergens aan mee, die verhuren alleen een zaaltje aan de gemeente voor een informatiebijeenkomst

  reageer
 • willem

   

  Nu niet alleen kijken naar de burgermeester. Het zijn de raddraaiers met hun agressie die maken dat dit soort besluiten genomen worden. Daar ligt de oorzaak. Die hebben alles verpest.!!!

  reageer
 • yes

   

  Betalen de burgers allemaal voor roeptoeters word niet naar geluisterd een burger heeft weinig inspraak

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pietje

   

  Dit is GEEN democratie. De Burgemeester verordonneert het noodbevel en de burgemeester wordt benoemd en niet gekozen. Daarbij is het hek van de dam als een noodbevel wordt ingezet voor zoiets onbenulligs als een informatiebijeenkomst. Als ze daar raddraaiers verwachten kan de politie-inzet daarop afgestemd worden.

  reageer
 • JW

   

  Dit soort maatregelen is anders wel het directe gevolg van de bangmakerij en ophitserij door PVV en dergelijke

  reageer
 • briljant. geen pers = geen raddraaiers

  reageer
 • Crosskabouter

   

  Toch bijzonder dat zo'n noodverordening pas laat afgegeven wordt. Is dhr. van de Werff bang dat het uit de klauwen loopt? Overigens niet zo gek als er een aantal maanden terug beloofd wordt dat er geen 2e opvang plek komt. Maar ja dat is typisch politiek! De COA beloofd de gemeente geld en dan ineens zijn alle beloftes als sneeuw voor de zon verdwenen. Hypocriet en omkoopbaar noemt men dat. In mijn privé leven verban ik zulke mensen, helaas kan dat met de politiek niet. Men denkt alles over "het volk" te kunnen bepalen. Maar meneer de Burgemeester denkt u a.u.b aan 1 ding: Wij betalen uw loon. Doe er eens wat nuttigs mee zoals bijvoorbeeld beloftes nakomen.

  reageer
 • Esveen

   

  Wat een stiekeme angsthaas.

  reageer
 • Jan Joost

   

  Dit is inderdaad democratie. 1x in de 4 jaar kies je als bevolking een gemeenteraad en daarna kun je 4 jaar lang toekijken wat de door de bevolking gekozen gemeenteraad voor beslissingen neemt. Daar kun je het wel of niet mee eens zijn. Ben je het er niet mee eens, dan stem je de volgende keer anders. We kennen in Nederland wel een raadplegend referendum, maar dat is niet bindend. Er is ooit wel sprake geweest van een correctief referendum, maar dat is vooral door toedoen van de VVD weggestemd. Dus het is inderdaad zo dat je niet kunt meebeslissen, maar je kunt wel de partijen benaderen en zo je mening kenbaar maken. Of de politiek daar dan wat mee doet is weer vraag twee! Willen al die mensen die nu roepen dat de politiek ze negeerd in de kwestie AZC, anders ook meebeslissen over de gemeentebegroting, trap en speelveldjes, onderhoud groen, thuiszorg, leningen aan ziekenhuis, die niet terug betaald gaan worden, etcetera. Dat zijn immers ook beslissingen die de raad neemt en waar je als burger mee geconfronteerd gaat worden? Maar dan hoor je al die roeptoeters die nu zo verbaasd reageren, dat ze niet mogen meepraten ook niet. Gewoon hypocriet dus!

  reageer
 • omwonende

   

  Hoezo omwonenden zijn uitgenodigd, nou niet dus.woon nog geen 2km van toekomstig gelukzoekers walhalla we hebben al genoeg last van bestaand centrum.

  reageer
 • ron

   

  Nep democratie Nep burgemeester......

  reageer
 • Maarten

   

  Nou ik zou de pottenkijkers van Omroep Flevoland er anders ook niet bij willen hebben want dat wordt de hetze alleen maar groter.

  reageer
 • Boertje

   

  Zoals ik het begrijp is al beslist. Wij mogen niets inbrengen. Nou fijn is dat.

  reageer
 • Havenaar

   

  We gaan bedenkelijk met zijn allen in de richting van een politie staat !

  reageer
 • ja

   

  gaat dit niet de hele noordoostpolder aan toch ook de andere dorpen de vluchtelingen komen toch over al

  reageer
 • jan h

   

  Triest, triest, triest. Zelfs een onschuldige omroep als Omroep Flevoland zijn niet welkom....Triest. Zeewolde, Dronten, Lelystad, Almere, NOP, ooit woonden hier pioniers.....

  reageer
 • nnieuws

   

  lijkt nergens op achter kamertjes politiek

  reageer
 • Tsjonge tsjonge tsjonge, even in de woorden van de PVV ook deze burgemeester is een flapdrol.

  reageer
 • Julia

   

  Leve de democratie in Nederland!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert