Veertig procent meer winkeldiefstallen

NOORDOOSTPOLDER
Het aantal winkeldiefstallen in Noordoostpolder is afgelopen jaar met bijna veertig procent gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Dat blijkt uit een inventarisatie van de gemeente.

Waren er in 2014 nog 62 winkeldiefstallen, vorig jaar liep dat op tot 86. Het aantal woninginbraken steeg licht, met twee procent.

Het totale aantal misdrijven in Noordoostpolder daalde met twaalf procent. Die daling wordt volgens de gemeente vooral veroorzaakt door een afname van het aantal geweldsincidenten, autokraken, vernielingen en bedrijfsinbraken.

reacties (4)

 • Boer

   

  Is er al een link gelegd naar de daders en de zogenaamde arbeids migranten????

  reageer
 • jessie

   

  Veel werkloosheid lonen zijn laag en kosten blijven stijgen, niet gek dat criminaliteit omhoog gaat. Word is tijd dat we de allerrijksten plukken.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Winkel diefstal gestegen? zeg maar niets meer hoe of wat, de censuur zal het mij wederom beletten. Dit jaar zal een groot aantal winkels hier op de lange nering Emmeloord sluiten, het probleem lost vanzelf op.

  reageer
 • Jond

   

  Dat het aantal diefstallen gestegen is is gewoon gelul. Door een winkeliersapp is de bereidheid tot aangifte gestegen. Dat is heel wat anders!!!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert