Kamervragen over noodbevel burgemeester

LUTTELGEEST • Do 28 januari 2016 | 22:35 • Donderdag 28 januari 2016 | 22:35
VNL in de Tweede Kamer vindt dat de persvrijheid ernstig wordt beperkt door een noodbevel dat is uitgevaardigd voor Luttelgeest. De partij vindt het niet kunnen dat journalisten van Omroep Flevoland zijn weggestuurd bij een informatieavond over een tweede azc bij het dorp. De partij stelt vragen aan het kabinet.

Burgemeester Aucke van der Werff van de gemeente Noordoostpolder kondigde een noodbevel af in een straal van 5 kilometer rond Luttelgeest. In de Orchideeënhoeve werden omwonenden op de hoogte gebracht van de plannen voor een tweede azc bij het dorp.

Een team van Omroep Flevoland werd door de politie weggestuurd. VNL wil dat deze 'beknotting van de persvrijheid' zo spoedig mogelijk stopt. De partij is bang dat mensen zich steeds vaker geïntimideerd voelen door de staat.

Hoofdredacteur Allard Berends van Omroep Flevoland noemt de actie van de burgemeester een schande en overweegt aangifte te doen. Het Genootschap van Hoofdredacteuren trok eerder deze week aan de bel, nadat een aantal gemeenten pers weerden bij informatiebijeenkomsten over asielzoekerscentra. Volgens de hoofdredacteuren is door het reguleren van journalisten de persvrijheid in het geding.

De gemeente Noordoostpolder heeft nog niet gereageerd op de ontstane commotie.

[https://twitter.com/JoramvKlaveren/status/692824351410880512]

[https://twitter.com/allardberends/status/692825215332675585]

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel