Aanrandingszaak uitgesteld na nieuwe aangifte

ALMERE
Een derde slachtoffer heeft aangifte gedaan van aanranding in het centrum van Almere, eind september. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Eerder deden al twee vrouwen aangifte van aanranding door bewoners van het azc in Almere.

De rechtszaak, die op 9 februari zou worden gehouden, is in verband met de nieuwe aangifte uitgesteld. Het OM vindt nieuw onderzoek nodig nu er een nieuwe aangifte is.

Bij het incident in de Herbergsteeg waren vier verdachten en vier slachtoffers betrokken. Twee vrouwen wilden geen aangifte doen. Eén van hen doet dat nu alsnog.

Justitie besloot om twee verdachten van 18 en 20 voor de rechter te brengen. Hoe lang het nieuwe onderzoek gaat duren is onbekend.

De aanrandingen zorgden voor veel commotie. Pas na vragen van de PVV gaf burgemeester Weerwind toe dat de verdachten bewoners van het asielzoekerscentrum zijn.

reacties (1)

 • Antje Ha

   

  Wat is het probleem om aangifte te doen? Denkt men dat het helpt om niets te doen?

  reageer
 • Jan

   

  Je score op invoelend vermogen zal niet al te hoog liggen. Nadat je zoiets verschrikkelijks hebt meegmaakt, moet je dat opnieuw gaan beleven bij een aangifte, in detail. Niet even of je aangifte gaat doen van autodiefstal.

 • Lizzy

   

  Denk het wel. Omdat de politie er zo laks mee om is gegaan en het azc bewoners bewoners betreft. Grote kans dat de slachtoffers zijn afwimpeld Triest dat vrouwen die dit overkomt zo moeten denken

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert