Minister Plasterk: pers moet werk kunnen doen

FLEVOLAND
Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties vindt dat pers in principe vrij zijn werk moet kunnen doen. Dat zei hij tegen de NOS.

Plasterk zegt dat naar aanleiding van het weren van journalisten bij bijeenkomsten over de komst van asielzoekers, zoals donderdagavond in Luttelgeest. Omroep Flevoland werd op basis van een noodbevel de toegang tot het dorp geweigerd.

De minister zegt dat er specifieke veiligheidsredenen kunnen zijn waarom niet iedereen kan worden toegelaten, maar dat het uitgangspunt is dat de pers zijn werk moet kunnen doen. Hij heeft er nog niet met de betrokken burgemeesters gesproken, omdat hij vindt dat die zich eerst moeten verantwoorden tegenover de gemeenteraad.

reacties (13)

 • asfalt rocker

   

  Het zou omroep Flevoland sieren de burgervader links te laten liggen.........juist als hij de pers nodig heeft.

  reageer
 • Barbara

   

  Plassterk had helemaal niet opgepiept hoeven te worden ter versterking van zwakke bestuurders hier ter plekke. Bovendien hebben we al een CvK die de burgemeesters hier graag bediend.

  reageer
 • Dirk2

   

  Plassterk moet zijn plaats weten in deze! Lokaal bepalen wij dit zelf wel. Daar is geen extra salonsocialist voor nodig. Nederland wordt langzaam een getto van uitersten. Laten we samen leven en werken aan een toekomst zonder linkse pers en alle vormen van extremisme. Daar wordt niemand beter van. Triest hoe snel wij afglijden gestuurd door regenten uit de ivoren torentjes!

  reageer
 • Jos

   

  Wat een grote zaak... nu mag deze minister er ook een plasje overheen doen. Op basis waarvan? Hoor en wederhoor, met de burgemeester heeft hij nog niet gesproken. Ik noem dit "roeptoeteren".

  reageer
 • mee denker

   

  het is een kwestie van geld hoe meer inwoners hoe meer saleris voor b en w jaren vergaderen over de deel en dit word ineen paar dagen beslist hoezo democratie

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jo

   

  Ministers pak de burgemeester goed bij de kladden vrijheid van pers en meningsuiting te blokken en af te kappen op nieuw in de leer hoe de democratie werkt3

  reageer
 • guus

   

  deze burgemeester is de weg kwijt. kan kennelijk niet tegen druk. beteugelen van de persvrijheid op de meest ondemocratische wijze die je men kan bedenken. dictatoriaal en paranoïde gedrag, de man moet functie neerleggen of ontslagen worden door de Raad.

  reageer
 • Pieter

   

  Schiet me ineens te binnen. Was het niet burgemeester Aucke vd Werff die op de nieuwjaarsborrel zijn zorgen uitsprak over gebrek aan de controlerende taak van de pers?

  reageer
 • Pieter

   

  Eens. Dit is een kwestie van persvrijheid. Die noodverordening was bovendien totaal overbodig. De burgemeester had, als hij een beetje voeling heeft met zijn gemeente, geweten dat er weinig of niets aan de hand zou zijn geweest. Bovendien precies als de verslaggever gisteravond meldde in het Flevolandse nieuws: Er zijn zelden problemen met de opvang in L'geest. Maar de burgemeester lijkt z e l f - en dat is niet de eerste keer - gevoelig te zijn voor media-aandacht. Hij laat zich daarin veel te gauw meesleuren in de schijnwerpers.

  reageer
 • Nel Schenk Emmeloord

   

  Vraag mij af: wie de Burgemeester van de Noordoostpolder wel denkt wie hij is. Hij hoort zich aan de regels te houden! Omroep Flevoland is er om ons, bewoners, op de hoogte te houden van de gebeurtenissen in Flevoland. Omroep Flevoland: Ga zo door!!. Pak onze Burgemeester maar aan!!

  reageer
 • Barbara

   

  Pas als het helemaal in de soep dreigt te lopen, de verantwoording van Burgemeesters aan de raden, dan gaan we verder met acties tot behoud van eigen banen. Zoiets?

  reageer
 • Nastradamus

   

  Weet onze burgemeester veel, lands eer lands wijs, zelfs onze regering eerbiedigt de grenzen van soevereine staten niet dus zo opmerkelijk is dit niet.

  reageer
 • polderbewoner

   

  Minister geeft de burgemeester van NOP de rode kaart.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert