Liveblog: Commotie rond Luttelgeest

LUTTELGEEST
Commotie nadat burgemeester Aucke van der Werff van de gemeente Noordoostpolder een noodbevel afkondigde.

Dorpsbewoners werden bijgepraat over de komst van een tweede asielzoekerscentrum naar Luttelgeest voor 450 vluchtelingen. Journalisten mochten geen verslag doen van de informatiebijeenkomst van het nieuwe azc en werden geweerd door de politie.

Hier alle reacties op dat besluit.
[https://cloud.24liveblog.com/event/1316457]

reacties (12)

 • chris

   

  Vrijuit kunnen spreken is veel belangrijker dan persvrijheid.

  reageer
 • Mark, Dronten

   

  Als de gemeentes eens normaal hun werk doen en niet via achterkamertjes besluiten nemen is er ook geen reden om de pers op afstand te houden. Als ik iets NIET wil weten ga ik wel naar Noord Korea.

  reageer
 • klaas

   

  Super gedaan van de burgermeester . Er staat toch ook dat het voor bewoners is . En bewoners is geen pers . Trouwens of blijft met nieuws altijd aan de andere kant van de brug . Nu kunnen ze stemming maken en dan zijn ze er als de kippen bij . Nogmaals super gedaan van de burgermeester

  reageer
 • Frits

   

  Omroep Flevoland vindt persvrijheid: vooral de vrijheid nemen om het nieuws over zichzelf op te kloppen, maar zich helemaal niet in Luttelgeest te vertonen voor vrije nieuwsgaring door een interview... Niet echt geïnteresseerd dus. Vorm van zelfbevlekking

  reageer
 • Chanan

   

  Sorry omroep Flevoland. Geen medelijden. Kijk maar naar jullie titels bij de verslagen. Totaal niet onpartijdig. Jullie willen gewoon commotie om er vervolgens met jullie kop bovenop te zitten... kijk eens hoe erg het allemaal is... en dat is niet alleen met deze kwestie. Ik geef de burgervader groot gelijk.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Persvrijheid is ook voor media die jouw mening niet vertolken. Als je dat niet inziet snap je het begrip persvrijheid niet.

 • laat alle reacties zien
 • Stefan

   

  ,,De politie heeft de journalisten donderdagavond herhaaldelijk verzocht op afstand te gaan staan van de locatie. Uiteindelijk is gekozen voor het instrument van een noodbevel om hen van het terrein te sturen.'' Vertel het objectieve verhaal of vertel niets. Die hele poppenkast nu op deze site vind ik stemmingmakerij, haantjesgedrag en is helaas gefinancierd door gemeenschapsgeld. Dit lijkt me het uitgelezen moment voor meneer de hoofdredacteur om op te stappen.

  reageer
 • Feiten

   

  Luttelgeest aantal inwoners 2200 aantal asielzoekers dan als dit doorgaat 1100 echt een burgermeester die hart heeftvoor zijn bevolking een topper net als dhr gorter van zeewolde !

  reageer
 • Kansloos

   

  Mensen niet klagen gewoon doorlopen andere kant opkijken de gemeente raad beslist punt uit bewoners hebben pech democratie is verdwenen net als in zeewolde gorter besluit en dan staat het vast wie er ook op tegen is het gebeurt gewoon klaar niet klagen doorlopen ! Dictatuur ten top

  reageer
 • tendentieuze liveblog. er zijn ook instemmende reacties

  reageer
 • Hier is maar 1 antwoord op, burgemeester moet opstappen.

  reageer
 • nieuwsgierige Flevolander

   

  Ik kan mij best voorstellen dat een burgemeester wil en moet zorgen voor een veilige openbare ruimte. Ook in het belang van de bezoekers van de bijeenkomst. In dat kader zou je ook een gulden tussenweg kunnen bewandelen door b.v. alleen de schrijvende pers toe te laten en geen reportagewagens met te enthousiaste journalisten

  reageer
 • Moet dat?

   

  OF ik snap dat jullie het niet leuk vinden dat jullie zijn weg gestuurd maar commotie in Luttelgeest? Je moet het probleem niet groter maken dan dat het is met je liveblog..

  reageer
 • Jan

   

  Of dat moet? Ja, natuurlijk moet dat, want als we de pers niet gaan toelaten bij openbare gebeurtenissen, waar blijven we dan? Er wordt de laatste tijd al veel te veel verzwegen voor het publiek, blijkbaar omdat de elite, lees bestuuders, vindt dat wij daar geen recht op hebben.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert