Flinke daling aantal opgerolde hennepkwekerijen

FLEVOLAND
Het aantal hennepkwekerijen dat is ontdekt in Almere, Lelystad, Dronten en Zeewolde is flink gedaald. Dat meldt netbeheerder Liander. Die wordt ingeschakeld als er sprake is van stroomdiefstal.

In 2015 werden 172 wietkwekerijen opgerold, dat zijn er 50 minder dan een jaar eerder. Almere is en blijft, ondanks een daling, de stad met de meeste wietplantages van Flevoland. Vorig jaar 118 in totaal.

Hennepplanten worden gekweekt onder warme lampen en die vreten energie. Daarom proberen de meeste henneptelers elektriciteit om te leiden. Dat voorkomt een hoge rekening en vallen ze minder op. Liander heeft berekend dat de schade van deze stroomdiefstal voor de samenleving neerkomt op 3 euro per huishouden per jaar.

Netbeheerder Enexis heeft geen cijfers over Noordoostpolder en Urk.

[https://localfocus2.appspot.com/56ab459cd150d]

reacties (4)

 • Tsja

   

  Misschien meerdere al overgestapt op led verlichting.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Gewoon legaliseren. Scheelt de gemeenschap een hoop geld en gevaarlijke situaties. En levert de Schatkist weer een hoop op aan de hand van belastingen.

  reageer
 • jessie

   

  Kweek blijft het zelfde, vraag en aanbod. Daarom moeten we meeste drugs ook legaliseren controlen en mensen met drugs problemen helpen, we smijten met miljarden per jaar decennia lang en er is nog niks opgelost of verminderd, sterker nog dankzij bepaalde regelgeving zijn drugs veel gevaarlijker geworden ipv veiliger.

  reageer
 • henk

   

  Worden er nu minder opgerold of word er minder gekweekt

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert