Bouw asielzoekerscentrum Zeewolde mag doorgaan

ZEEWOLDE
De bouw van een asielzoekerscentrum en de huisvesting van arbeidsmigranten in 140 nieuw te plaatsen chalets aan de Bosruiterweg in Zeewolde mag doorgaan. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland bepaald.

Omwonenden op het nabijgelegen recreatiepark Horsterwold hadden bezwaar gemaakt tegen de vergunning die de gemeente Zeewolde had verleend. Volgens hen had de gemeente een onjuiste procedure gevolgd en was het bouwplan in strijd met een goede ruimtelijke ordening.

De huisjeseigenaren waren bang dat de waarde van hun vakantiewoningen daalt. De rechter ging niet mee in de bezwaren en wees erop dat als de waarde al zou dalen de eigenaren een verzoek kunnen doen op de planschaderegeling.

reacties (11)

 • Nico

   

  Hieruit blikt duidelijk dat we een 'politiek correcte' rechtspraak hebben in Nederland.

  reageer
 • jo jo

   

  Triest.. een dorp waar je uiteindelijk niks aan hebt en wat alleen maar kost..

  reageer
 • Hendrik

   

  En wij maar denken dat ze vroeger in het Oostblok niets te vertellen hadden ... nou wij hier ook niet hoor!!

  reageer
 • Kolder

   

  Hoeveel smeergeld zal er betaald zijn? Aan de diverse beslissings bevoegde personen! Door zij die er beter van worden? En nee dat is niet de asielzoeker, niet de Zeewoldenaar en ook niet de recreatie van Zeewolde

  reageer
 • Zozo

   

  Zelfs een rechter weet niet meer wat recht en wat krom is.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Vlieger

   

  Het is niet normaal dat zoiets gebouwd mag worden in een natuurgebied. Als Nederlander word je gelijk weer weg gestuurd als je in een natuurgebied wil bouwen. En dan nog even de vraag waarvoor er gebouwd word, is dat allemaal wel nodig voor de meeste geluk zoekende buitenlanders wat 100% geen asiel zoekers zijn. Meer als 60% komt niet uit een oorlogs-gebied maar gewoon uit de omliggende landen en dat is geen pretje. Dat zijn ook niet de beste mensen die van daar hierheen komen. De goede blijven waar ze geboren zijn en de rotte appels komen hierheen. Daar bedoel ik natuurlijk niet de echte vluchtelingen mee die echt voor gevaar voor eigen leven gevlucht zijn. Daar zijn er maar weinig van en de rest moet maar snel weer terug en die moeten ook zelf maar voor de kosten op komen. En dan nog even, hoe kan iemand het in zijn hoofd halen om op die plek, zo afgelegen, zonder winkels enz. daar zulke mensen heen te drukken. Volgens mij is dat onmenselijk. Ik wens de Burgemeester verder veel geluk met zijn belachelijke beslissing en ik hoop voor hem dat hij in zijn eigen woonplaats Raalte niet zoiets naast zijn deur krijgt. En dan nog even een korte reactie op de nette Ella, zou u uw dure investering onbeheerd laten als er zoiets in uw buurt zou komen?

  reageer
 • Jan Huizen

   

  Je verwacht het niet he! Natuurlijk doen rechters in NL de uitspraken in het voordeel van de overheid. Onpartijdigheid en vóór de burger is er al jaren niet meer bij. Dat deze uitspraak grote gevolgen gaat hebben voor het nu nog rustige Zeewolde doet totaal niet ter zake!! Ook in Zeewolde zal de overlast groot gaan worden. En ja, nu zullen de vaste voorstanders van dat azc gaan zeggen dat het wel mee gaat vallen. Nu al hoor je elke dag welke overlast er is in en buiten de azc's. Óók is er nu naar buiten gekomen dat ruim 60% gelukszoeker is. De veiligheid is in het geding, en de politie bezuinigt... Dit kan en zal niet goed gaan, ook in Zeewolde niet!

  reageer
 • Rob

   

  Ik sluit me hier volledig bij aan, je mag niet iedere recreatiebewoner een illegaal noemen maar er wonen er daar wel een aantal die dachten de zelfde gemeente te kunnen bedonderen met de OZB terwijl ze een prachtige villa lieten bouwen. En voor die paar keer dat je daar in de zomer legaal gaat wonen zal je echt niet zoveel last hebben van het AZC of hebben jullie soms meer rechten?

  reageer
 • Ella

   

  Dat de rechter oogluikend toestaat dat deze vakantie-woningen vrijwel permanent bewoond worden, dat zijn we even vergeten? Hopelijk zullen de omwonenden snel genoeg merken dat er mooie contacten ontstaan als men maar wil en dat er veel positieve dingen gebeuren op een AZC!

  reageer
 • Jeweetwelwieikben

   

  Huisjes? Omroep Flevoland bedoeld natuurlijk investeringen van tonnen! Wat een gekleurde, wat grappig in deze context, nieuwsweergave!

  reageer
 • Jacob

   

  Het oordeel van rechters over bepaalde zaken in Nederland is ondertussen zeer voorspelbaar geworden. De betrokken wetteksten zijn door en voor de overheid bedacht. Bovendien bij twijfel door een rechter altijd in het voordeel van de overheid te interpreteren. Verbazingwekkend dat de Nederlander dit bij voortduring gedwee accepeeert en zich laat overkomen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert