Vanaf 2017 meer intercity's van Almere naar Schiphol

ALMERE
De Nederlandse Spoorwegen willen in de nieuwe dienstregeling vier keer per uur een intercity laten rijden van Almere naar Schiphol. Ook stopt de intercity van Lelystad naar Schiphol in Almere Buiten. Dat staat in de adviesaanvraag dienstregeling 2017.

Treinreizigers tussen Almere en Utrecht krijgen een aantal jaren te maken met extra reistijd. De trein van Utrecht naar Almere doet er vijf minuten langer over. De reistijd van Almere naar Utrecht blijft gelijk. Reizigers met bestemming Utrecht Overvecht zullen moeten overstappen.

De langere reistijd komt door een tekort aan materiaal en de infrastructuur die verbeterd wordt. Eerder maakte de NS als bekend dat de intercity tussen Lelystad en Amsterdam Centraal waarschijnlijk verdwijnt.

http://www.locov.nl/actueel/publicaties/locov-2017-20534-adviesaanvraag-dienstregelin.aspx

reacties (12)

 • Bas

   

  6 stations in Almere. 6 stations vol criminaliteit, zwartrijders en ellende. Tientallen kapot geslagen geluiddempende ramen op station Poort. Ja de verkeerde beslissingen worden genomen. Nu ook nog een extra stop voor het hele noorden in Almere. Ongelovelijk terwijl daar zo belachelijk veel sprinters rijden. Hier klopt niets van. Telkens wedt NS weer verkeerd. Extra Intercity stop op Almere-Buiten. Volstrekt belachelijk. Een trieste beslissing die hopelijk geen werkelijkheid wordt.

  reageer
 • Tim

   

  Vreselijke verschraling van het OV. Killing voor de verdere ontwikkeling van Almere en Lelystad. Het wordt echt een drama op het spoor. Die uitpuilende treinen van nu zijn slechts een fractie van wat er straks gaat gebeuren.... Steeds meer mensen zullen de auto pakken en dan is het op de weg net zo goed een drama...

  reageer
 • Lucas

   

  De Intercity’s tussen Lelystad en Almere rijden vier keer per uur door richting Amsterdam Zuid Schiphol, Leiden en Den Haag. Hiermee wordt ingespeeld op de hogere vervoersvraag naar de Amsterdamse Zuidas dan naar Amsterdam Centraal....vraag mij af waar dit op gebaseerd is....IC vanaf Lelystad richting A'dam CS zit 's morgens aardig vol.

  reageer
 • Joris

   

  coda, jij haalt mij de woorden uit de mond.... Zonde van mijn tijd, moet ik een IC eerder nemen. Vind het sowieso kolder dat de NS zoveel stations in 1 plaats op 1 traject heeft laten bouwen. Zelfs A'dam of welke andere grootte plaats heeft niet zoveel stations op 1 traject als Almere. 6x stoppen...pfff

  reageer
 • Joris

   

  Jezus, heb jij jouw railrunner kaartje al gekocht?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bas

   

  Tsja. Maar Lelystad krijgt straks wel 4 keer per uur de Intercity Direct die helemaal niet 1 keer in Almere stopt, ten behoeve van de luchthaven passagiers

  reageer
 • Stajedan Te Wachten-inderegen

   

  En ondertussen wordt Almere-Haven steeds meer geïsoleerd en gaan er steeds minder bussen naar Amsterdam.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Frenky, van harte gefeliciteerd!

  reageer
 • De Vries.

   

  Lelystad verliest de intercity naar Amsterdam, Schiphol en verder! Dat is niet waarschijnlijk, maar zeker. De intercity die dan op Buiten stopt gaat niet naar Amsterdam, dus wees niet al te blij.

  reageer
 • coda

   

  Erg jammer dat dr ic weer op almere buiten stopt

  reageer
 • Thijs

   

  Uhh er rijden al 4 intercity's per uur van Almere naar schiphol... 2richting DenHaag(via A'dam zuid) & 2richting vlissingen(via CS)....

  reageer
 • Frenky

   

  Jeeeej, ik krijg mijn sneltreinstation in Almere Buiten terug!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert