Markerwaarddijk weer open na urenlange afsluiting

LELYSTAD
De dijk tussen Lelystad en Enkhuizen is urenlang afgesloten geweest als gevolg van een kapotte brug bij Enkhuizen. 

Volgens de provincie kon de brug rond half drie niet goed meer dicht. De brugklep lag los, wat een gevaarlijke situatie opleverde voor het verkeer.

De herstelwerkzaamheden duurden tot ongeveer 22:00. Daarna werd de dijk weer opengesteld voor het verkeer. Automobilisten moesten tot die tijd omrijden via de Afsluitdijk of via Amsterdam (A1-A10-A7).

reacties (10)

 • klaas

   

  Nee hoor, dat heb je goed gehoord. Belachelijk dat die brug overdag nog gebruikt wordt, terwijl er een Naviduct ligt, waar zelfs de riviercruises gewoon doorheen passen. Maar ook de brug bij Lelystad heeft regelmatig problemen. Een rit over de dijk wordt steeds meer een gok.

  reageer
 • JeeBee

   

  Heb ik het dan toch overal verkeerd gelezen en gehoord dat het de brug bij Enkhuizen was die defect was??

  reageer
 • klaas

   

  Die afsnijding is helemaal niet gepland. Het rijk heeft er geen geld voor gereserveerd, Noord-Holland ook niet, en Flevoland en Lelystad kunnen dit niet met zijn tweeën bekostigen. Zou gezien het vele langeafstandsverkeer ook niet logisch zijn dat Flevoland en Lelystad dit moeten betalen. Flevoland invetseert al fors in het traject Lelystad-Dronten-Kampen, en Noord-Holland met de gemeenten daar in het traject Alkmaar-Hoorn-Enkhuizen. Deze doorgaande weg moet gewoon een rijksweg worden, waarbij het rijk de opwaardering van Enkhuizen-Lelystad betaalt. Een kortsluiting van de dijk kan en zal ook de problemen met opstuwend water bij Parkhaven voorkomen. Kortom: welke landelijke politieke partij neemt dit punt op in het verkiezingsprogramma? Na allerlei onzinnige wegenprojecten in het noorden en oosten van het land, zoals rond Leeuwarden, is nu deze regio aan de beurt.

  reageer
 • klaas

   

  De brug bij Enkhuizen moet helemaal niet meer open overdag. Daar ligt een Naviduct. De brug bij Lelystad leidt echter ook regelmatig tot afsluitingen vanwege storingen, onderhoud, of omdat er een breed schip langsmoet wat een halfuur duurt. Dan ook nog af en toe een ongeval; per saldo is de dijk te vaak afgesloten. Dat is niet meer verantwoord; daarvoor is deze weg in de 30 jaar bestaan te belangrijk geworden.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Raar plan. U weet evident niet waar u het over heeft. De brug bij Lelystad was niet in het ongerede en bovendien gaat deze over de sluizen die zich niet in een aquaduct zullen laten vatten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • De ingenieur

   

  Lag los. Dit is slechts in de zin dat de borg niet wilde zekeren. Niet dat er feitelijk een los brugdek zou bestaan. Het is wel flink omrijden geweest. EN je weet ook niet wanneer het klaar is.

  reageer
 • JeeBee

   

  Het ging bij de afsluiting van de dijk om problemen met de brug bij Enkhuizen die defect was. Ik kon helaas niet het verband zien dat Klaas legde over mogelijke plannen aan de Lelystadse kant van de dijk, waarvan ik ook totaal niet op de hoogte ben. Mijn fout, dat geef ik ruiterlijk toe.

  reageer
 • Fisherman

   

  JeeBee is niet helemaal op de hoogte : Houtribdijk - Lelystad Er is na 2020 een afsnijding van de Houtribdijk gepland aan de noordzijde van Lelystad, zodat doorgaand verkeer niet de omweg via Batavia Stad hoeft te maken.[2] Dit scheelt 10 kilometer, of ruim 80% van de afstand vanaf de Houtribdijk naar de N302. (bron WegenWiki)

  reageer
 • JeeBee

   

  Ehh, het gaat om de brug bij Enkhuizen hoor, ik denk niet dat een partij het in zijn programma gaat opnemen dat daar vandaan meteen de weg recht moet worden getrokken naar de aansluiting Lelystad-Noord.

  reageer
 • klaas

   

  Hoog tijd om eens in een aquaduct te investeren. Kan de weg tegelijk recht getrokken worden naar de aansluiting Lelystad-Noord. Welke partij gaat dit bij de Tweede Kamer-verkiezingen in zijn verkiezingsprogramma opnemen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert