Almere introduceert 'bouwen voor een ander'

ALMERE
Zelfbouwkavels in Almere die al langer dan twee jaar te koop staan, komen vanaf 5 februari ook beschikbaar voor bouwbedrijven en projectontwikkelaars.

Volgens wethouder Tjeerd Herrema is dat ideaal voor mensen die graag in een bijzondere zelfbouwomgeving willen wonen, maar zelf bouwen een te grote stap vinden.

Ontwikkelaars en bouwbedrijven kunnen met het project 'bouwen voor een ander' bouwplannen ontwerpen en realiseren op zo’n 300 kavels in Poort, Noorderplassen, Vogelhorst en Overgooi.


reacties (5)

 • Robert

   

  Alles kan in Almere. De politiek in Almere is niet betrokken bij het wel en wee van de inwoners. Interessant doen voor de buitenwereld. Last de politiek maar eens meewerken aan een oplossing voor de sociale woningbouw. Ik zou me als bestuurder rot schamen als ik zou weten dat inwoners 8 jaar moeten wachten op een woning. Alles kan in Almere maar dan wel voor de politici en niet voor de inwoners.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Logisch. Op TV een huis gebouwd zien worden of wat makkelijke DHZ verhaaltjes kijken maakt het voor de burger nog niet verstandig om zelf een huis te ontwerpen (waarom zou iedereen dat toch denken te kunnen) of bouwen.

  reageer
 • Dirk2

   

  Zelfbouw om goedkoop van de grondvoorrraad af te komen. Haha wat een lachertje! Wordt de particulier geenszins beter van, de grond met opslag verkocht en de bouwkosten te hoog. Het is geen 2005 meer! Niets geleerd binnen de PvdA.

  reageer
 • Hannes

   

  Het is gewoon een ordinaire grond speculatie, de gemeente heeft nog niets geleerd uit het verleden. Alleen maar trots zijn dat de gemeente oppervlakte groter is dat van Amsterdam. Met alle onderhoudskosten van dien. En de burger maar betalen.

  reageer
 • Ab

   

  Puur een initiatief vd gemmente om kavels te kunnen verkopen. Hiermee gaat het karakter van zelfbouw verloren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert