"Te hoge beloning Loek Winter moet terug naar de zorg"

FLEVOLAND
Zorgondernemer Loek Winter krijgt als bestuurder van de ziekenhuizen van de MC Groep in Flevoland en van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam ruimschoots meer betaald dan de Balkenende-norm. Dat geld moet met terugwerkende kracht terug naar de zorg, zegt PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester in de zaterdageditie van het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

Bouwmeester heeft berekend dat Winter ruim 280.000 euro per jaar ontvangt omdat hij twee directiefuncties bekleedt. Die constructie is volgens Loek Winter getoetst, onder meer door het ministerie van VWS.

In dat geval heeft minister Schippers echt iets uit te leggen, aldus Lea Bouwmeester.

reacties (23)

 • Flevoburger

   

  Er vanuit gaande dat de "salaris constructie" van Dhr Winter correct is, kennen wij ook nog eens iets als ethisch verantwoord / normen en waarden. Of eigenlijk moet ik zeggen "kenden wij". Door de privatisering van de zorg is het oorspronkelijke doel "goede medische zorg" verworden tot een ordinair bedrijfsmiddel met als ultiem doel "het maken van winst" . Neem daarbij het gegeven dat het juist de PvdA is geweest die hard aan meegewerkt heeft en dat nog steeds doet, dan heeft Lea Bouwmeester als vertegenwoordigster van de PvdA in ons parlement in dezen al haar spreekrecht verloren. Verkiezingsretoriek als opmaat naar de 2e kamer verkiezingen in 2017........

  reageer
 • Hano

   

  Het lijkt mij dat mevrouw Bouwmeester veel te veel salaris toucheert. De heer Winter heeft het ziekenhuis gered en is een prima ondernemer en werkt keihard. Deze mevrouw doet helemaal niks behalve commentaar en kritiek geven op iets dat ze zelf niet voor elkaar kreeg. Ik snap niet dat ze überhaupt commentaar durft te geven. Wat een ontzettende blunder, ze weet echt niet waar ze over praat. Wat een onkunde. Wat mij betreft heeft ze nog wat uit te leggen!

  reageer
 • Volgens Almeerse Begrippen

   

  Mijnheer Winter zit met zijn salaris boven de norm....in vergelijking wat er bij de zorgverzekeraars word uitgekeerd aan bestuurders is dit peanuts.Mijnheer Winter heeft meerdere ziekenhuizen die op de rand van faillissement stonden een nieuwe start kunnen geven, de regering zou zich diep moeten schamen dat de verzekeraars de macht overnemen en de zorg uitkleden. Daar moet geld terug naar de zorg mevrouw Bouwmeester.

  reageer
 • Peter

   

  Wat een gezeur. Deze man is zelfstandig ondernemer. Is een man met hart voor de zorg. Red ziekenhuizen en andere instellingen van de ondergang. Ga eens na wat een directeur van een zorgverzekering verdient. Heeft ook meer dan de Balkenende norm.

  reageer
 • Barbara

   

  Ik meld niets, en kom niets vertellen, ik reageer op het nieuws wat we me door journalisten van Omroep Flevoland word aangeboden. Ik verdien er niets mee, en krijg godszijdank ook geen camera op mijn snufferd gedrukt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ach

   

  Ach mevrouw Bouwmeester toch. Dankzij uw jaren lange beleid was het ziekenhuis zonder Loek al jaren failliet geweest. Uw schuld en nu klagen dat hij geld verdiend omdat hij uw fouten heeft opgelost? Ga toch een riant salaris verdienen met uw mediageilheid in de kamer en bemoei u niet meer met Flevoland

  reageer
 • Roel

   

  Dat geldt wat mij betreft ook voor Barbara.

  reageer
 • Nastradamus

   

  Het lijkt of politiek Nederland heel langzaam wakker wordt, alleen het OM slaapt stug door in dit corrupte landje.

  reageer
 • Henk25

   

  Als het gaat om de kwaliteit van de zorg, dan is het inkomen van de directie één probleem: vergeet vooral niet te kijken naar de macht van verzekeraars. Wat doet de Tweede Kamer daar aan?

  reageer
 • Robbie

   

  Loek krijgt ook nog salaris van alle diagnostische centra die hij heeft. Maar wat maakt dat uit. Hij werkt zich een slag in de rondte. Hij maakt meer uren per dag dan andere.

  reageer
 • Henny

   

  Ook enkele werknemers van de heer de Winter graaien er op los. Men blijkt declaraties in te dienen voor behandelingen die nimmer zijn uitgevoerd. Een collega van de betreffende arts maakte ons hierop attent. Dus Loek hou de boel eens in de gaten met je riante inkomen.

  reageer
 • bert

   

  Aan de andere kant vind ik dat praatjesmakers als Bouwmeester die in de Tweede Kamer overlast veroorzaakt met haar talloze meninkjes ook veel te veel verdienen. Ik geloof dat hun salaris ook richting een Ton gaat. En kamerleden kunnen gewoon vertrekken met behoud van riant salaris , zoals we onlangs zagen met de D66 mevrouw Wassila Hachchi !

  reageer
 • jan

   

  jammer dat de lening niet terug betaald wordt, maar als meneer nu stukken meer gaat verdienen komt er tenminste via de belasting nog iets van terug. Dus meneer, graag ver vier voudigen of zo

  reageer
 • Antje Ha

   

  Je kan mensen eenmaal betaald of overeengekomen salaris niet ontnemen. Wij leven in een rechtsstaat.a

  reageer
 • Barbara

   

  Iedereen die tegenwoordig te veel verdiend naar de smaak van een ander wordt met graagte aan een schandpaal genageld. En dan onder het mom van dat alles zo transparant mogelijk moet zijn. Er zijn altijd mazen in het net te vinden waar handige types doorheen kunnen piepen en Winter zal er daar best wel een van zijn.

  reageer
 • kees d.

   

  Loek Winter is een zelfstandig ondernemer en heeft niks met de Balkenende norm te maken. Toen Gerrit Zalm na zijn ministerschap de door de staat opgekochte ABN moest gaan leiden kreeg hij maar liefst 7 ton per jaar mee. En hij was de uitvinder van de Balkenende norm. Daar werd nooit iets van gezegd.

  reageer
 • Jacobus MG

   

  Dhr. de Winter is een ondernemer en hij vervult een economische functie, hij voegt iets toe. En daar wordt hij voor beloond. Daar tegen over staat dat hij als ondernemer risico's loopt. Wanneer hij faalt, levert hij ( een deel van ? ) zijn bezit in. Los van het feit of zijn beloning in verhouding staat met hetgeen hij presteert ( dat kan ik nl. niet beoordelen ), dient de rol van dhr. de Winter niet verward te worden met de zg. managers die vaak meer dan fors beloond worden en er zelf geen gevolgen van ondervinden als zij fouten maken. Dat dhr. de Winter nu de maat genomen wordt door mevrouw Bouwmeester jr., iemand die in haar hele leven nog nooit 1 dag gewerkt heeft, nooit iets gepresteerd heeft en haar functie enkel aan haar moeder te danken heeft, is eerder triest dan komisch. En versterkt mijn vooroordeel over politici, ambtenaren en managers.

  reageer
 • Willem

   

  Een paar jaar terug was Loek Winters zo'n aardige man die zorgde dat Flevolanders zorg konden krijgen door ziekenhuizen open te houden. Daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan, dat kon iedereen weten.

  reageer
 • Barbara

   

  Mevrouw Bouwmeester mag van mij terugkomen als ze wat te melden heeft.

  reageer
 • Rick

   

  'Bekleed' moet zijn bekleedt!

  reageer
 • frits

   

  hebben ze het nu pas door dat loek gewoon een grote zakken vuller is , leningen kan hij niet terug betalen maar wel z,n eigen zakken vullen

  reageer
 • Snorretje

   

  Graaien graaien, maar ondertussen niet je lening terug betalen. Typisch.

  reageer
 • Knielus

   

  De winter hoeft zich dus niet zoals veel mensen druk te maken over z'n zorgpolis en eigen risico..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert