Burgemeester had meer overleg willen voeren over noodbevel

LUTTELGEEST
Als burgemeester Aucke van der Werff van Noordoostpolder van tevoren had geweten dat het noodbevel tot zoveel commotie zou leiden, had hij er graag wat meer ruggespraak over gehouden. Dat zei hij vrijdag in het actualiteitenprogramma Nieuwsuur.

De burgemeester kondigde donderdagavond een noodbevel af in een straal van 5 kilometer rondom Luttelgeest. In de Orchideeënhoeve werden omwonenden op de hoogte gebracht over het plan voor een tweede azc bij het dorp. Het noodbevel moest pers weren bij de informatiebijeenkomst.

Dorpsvoorzitter Richard Westveer van Luttelgeest vindt dat die bijeenkomst goed is verlopen. Volgens hem was er wel wat discussie maar was het een open gesprek en kon iedereen zijn zegje doen. Hij vindt het een goed besluit dat de nieuwe locatie inmiddels van de baan is.

Tijdens de avond werd duidelijk dat omwonenden van het azc afgelopen jaren toch wel last hebben gehad van drukte en geluidsoverlast. Mogelijk meer dan de politie in de gaten heeft gehad. Een omwonende die ook bij de bijeenkomst was, vertelde dat hij zijn dochters al twee keer ergens heeft moeten oppikken omdat ze achterna werden gezeten en dat zijn fiets een keer is gestolen.

reacties (17)

 • joepie

   

  als je als burgemeester,in het huidige klimaat, niet kan vermoeden dat een dergelijke beslissing, een reactie gaat veroorzaken, dan vraag ik mij af onder welke steen de burgemeester leeft.

  reageer
 • Jacob

   

  Aucke van der Werff wordt er nu nadrukkelijk mee geconfronteerd dat het lesgeven aan kinderen, waarvoor hij is opgeleid, iets gans anders is dan het volwassenen de les lezen. Hiervoor zijn bepaalde karaktereigenschappen onmisbaar en ook niet te vergeten charisma. Aucke van der Werff denkt het gemis daaraan te compenseren door zich een regenteuze “look-and-feel” te hebben aangemeten, daarbij niet beseffend dat hierdoor de afstand tussen hem en "zijn" burgers alleen nog maar vergroot wordt en de titel "burgervader" voor hem onbereikbaar is. Tegelijkertijd is Aucke van der Werff een voorbeeld bij uitstek van een nadeel van een niet-gekozen burgermeester. Maar weer terug naar de schoolbanken, Aucke van der Werff, daar kom je denk ik veel beter tot je recht.

  reageer
 • Uit het hart gegrepen ......

   

  Het is best heftig.Wie storm zaait zal storm oogsten. Het verniijn zit namelijk in het lichtelijk despotisch reageren mede door deze houding wordt menigeen overrulet.Het statige geaffecteerde spraak gebruik verhuld dat gene en menigeen wordt blijkbaar hierdoor beïnvloedbaar.

 • Jan

   

  Deze burgemeester kan beter de eer aan zich zelf houden, en dan formuleer ik het netjes. Als je met de pers zo om gaat ben je niet democratisch, ik vraag mij af of hij dat bij raads vergaderingen ook wel democratisch is hij is te vaak partijdig.

  reageer
 • jo jo

   

  Zwak figuur

  reageer
 • Nastradamus

   

  Niet het verweer van een standvastig persoonlijkheid lijkt mij. Achteraf kijk je de aap in zijn kont zei mijn pa altijd.

  reageer
 • Roel

   

  Dat was de koe hoor!

 • laat alle reacties zien
 • Ach

   

  Achteraf achteraf meer horen we tegenwoordig niet.

  reageer
 • Henry

   

  Ik sta achter de beslissing van de Burgemeester !!!!!!!

  reageer
 • HM

   

  Als iemand niet zoveel politieke sensitiviteit heeft dat hij aan kan voelen wat zo'n beslissing teweeg brengt, is het zeer de vraag of hij geschikt is als burgemeester. Als de burgemeester hier gewoon mee weg komt, ligt de weg open voor anderen om ook de grondwet met voeten te treden. Laten we ons prijzen dat ons land vrijheid van meningsuiting, democratie en een vrije pers kent. Daar mag een burgemeester geen beperkingen in aanbrengen omdat het nu even wat beter uitkomt.

  reageer
 • Ab

   

  Echt niet. Ook een burgemeester kan een inschattingsfout maken. Achteraf is het altijd makkelijk om te wijzen.

 • Klopt

   

  Helaas is deze z.g.n. Burgervader ook erg selectief in het aansturen van een raadsvergadering. Als de inbreng van een raadslid niet snel genoeg verwoordt wordt permitteerde de burgervader zijn voorkeur.

 • me

   

  Een besloten vergadering is nu eenmaal besloten en dus niet voor de pers. Denk ook eens aan de privacy van de burgers die genodigd waren . Maar als een dag later een ernstig ongeluk gebeurd op de N50 toont omroep flevoland geen enkele belangstelling om de burgers hiervan op de hoogte brengen, zoals zo vaak gebeurd is. De meeste dingen boven de ketelbrug zijn kennelijk niet van belang.

  reageer
 • Jaap

   

  en wat me nu verbaast is het uitblijven van zelfreflectie van omroep Flevoland. Kennelijk goede bijeenkomst geweest voor diegenen waar het voor bedoeld was, zie ook het verslag van dorpsbelang Luttelgeest. Zou de pers niet vaker moeten nadenken over reden, effect en handelswijze in plaats van hijgerige sensatiezucht ????

  reageer
 • Karel

   

  De plannen voor een opvang komen niet uit de lucht vallen, er was daarom tijd genoeg voor overleg. Aan een bestuurder die het verschil niet kent tussen de grondwet (persvrijheid) en pedant regentje spelen (noodverordening) hebben we in Nederland geen behoefte.

  reageer
 • Kritisch

   

  Fijn dat er gedreven de burgemeester in bescherming genomen wordt. Wel moeten we onder ogen zien, dat we niet selectieve senseur toepassen ,zoals elders in de wereld vreemde uitwassen geven. Merkwaardig blijft dat deze burgemeester bij de nieuwjaars toespraak de pers activeerde om actief nieuws te spreiden. Dus een beetje dom!!!817743

  reageer
 • Joop

   

  Goed gedaan, burgemeester. Heldere uitleg bij Nieuwsuur

  reageer
 • leonardo

   

  Gelijk heb je burgemeester. Het was voor de bewoners en niet voor de pers. Nu hebben ze hun mening kunnen zegen zonder sensatie op de buis te brengen. Nee omroep Flevoland je schiet nu de plank mis.! Breng verder maar de actualiteit maar naar voren dan heb je genoeg nieuws te brengen.

  reageer
 • cockfrancke

   

  Oprotten met zoon burgwmeester

  reageer
 • Realist

   

  Jammer dat het nu alleen nog maar over het noodbevel gaat. Dit overschaduwt het positieve aspect dat er zonder problemen al 1400 asielzoekers worden opgevangen en dat de gemeente Noordoostpolder en zijn inwoners open staan voor nog meer asielzoekers. Er zijn immers plekken zat in ons land waar men al over de kook raakt als het over de opvang van in totaal 450 asielzoekers gaat...

  reageer
 • Knielus

   

  Als hadden komt is hebben geweest !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert