Jaap Veldhuis Flevozwammer van het jaar 2016

KRAGGENBURG
Jaap Veldhuis uit Kraggenburg heeft zaterdagavond de 24e editie van Gezwam rond de Dam gewonnen. Hij mag zich Flevozwammer van 2016 noemen door zijn optreden als gasboorder Kees van der Weerd. De debutant won de juryprijs en publieksprijs.

In totaal traden 7 buutreedners op tijdens het Flevolands kampioenschap buutreednen in Kraggenburg. Deelnemers brachten een 'buut', een humoristisch optreden waarin lokale zaken worden behandeld. Het festival wordt ieder jaar georganiseerd door carnavalsvereniging De Zotte Leewkes en trekt altijd honderden bezoekers.

De jury bestond uit juryvoorzitter burgemeester Van der Werff, Jan Dekkers erelid van De Zotte Leeuwkes, vak-jurylid Marijke van Vilsteren en comedian Edo Berger.

Bekijk hier het winnende optreden van Jaap Veldhuis.

reacties (5)

 • Kraggenburg

   

  Wat een trieste reacties hier weer zeg! Buutrednen is een mega gezellige avond en ipv 300 man was er 650 man en ja dan staat er ook een mega tent bij van Saaze! Kraggenburg is een top dorp met een top carnavalsvereniging!!! Alaaf en tot volgende week op groot carnaval! En jah weer in een grote tent.......

  reageer
 • leo

   

  U leest niet goed. De ruim 300 kijkers via Google chrome cast komen bovenop de aanwezigen bij Van Saaze. Dus binnen en buiten een geslaagde avond.

 • Klaas

   

  Ja en daarna keurig 40 dagen vasten neem ik aan?

 • Milou

   

  Zitten jullie op zeiken ofzo? Laat lekker gewonnen hebben! Hartstikke leuke avond en carnaval lekker in z'n waarde laten..

  reageer
 • leo

   

  Ik zat op de site te kijken. Zag via Google chromecast dat er ruim 300 kijkers waren. Als die naar Kraggenburg waren gekomen, had Van Saaze er nog een tent bij moeten zetten. Smaken verschillen, maar ik vond de winnaar van vorig jaar ook dit jaar weer de beste.

  reageer
 • erik

   

  maar niet alle kijkers vieren carnaval.er zijn ook mensen die bier drinken,maar niet na een cafe gaan,en tijdens carnaval is het cafe dicht !! zelfde op de maandag.alsof er op maandag geen bier drinkers zijn.ze zijn in kraggenburg niks gewent,en het is allemaal vriendjes politiek,niet meer en niet minder

 • Harrie

   

  Wat een onzin. Alles wat met carnaval te maken heeft moeten ze gelijk verbieden. Het enige waar het om draait is zuipen en het zsm met de buurvrouw doen. Zo zijn er al menigeen huwelijk hier gesneuveld. Het erge is dat ze dan een jaar later met dezelfde buurman weer vrolijk staan te lachen. Diep triest.

  reageer
 • Jan

   

  Dan heb jij duidelijk het echte carnaval nooit meegemaakt, laat staan begrepen. Helaas zijn er ook mensen die 'misbruik' maken van carnaval en zo ook mede jouw vooroordelen bevestigen.

 • Pzaal

   

  Heb weer helemaal stuk gelachen aan de sterke en flauwe moppen. Zit erg goede humor in.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert