'Onduidelijkheid over onderwijs in noodopvang'

ALMERE
De Almeerse onderwijsbestuurder Ruud Pet is niet te spreken over de samenwerking met het COA bij het regelen van onderwijs voor kinderen in het asielzoekerscentrum.

In het tv-programma Over Flevoland Gesproken op zondag vertelt Pet dat hij voorbereidingen moet treffen voor lessen aan kinderen op de noodopvang in het Almeerse azc. Die begint dit voorjaar, terwijl volstrekt onduidelijk is om hoeveel leerlingen het gaat. Hij noemt die situatie niet werkbaar.

Ook verbaast Pet zich er over dat het azc in Luttelgeest alle zeilen bij moet zetten om kinderen onderwijs te bieden, terwijl bij de centra in Almere en Dronten schoollokalen leegstaan. Hij vindt dat het COA de plaatsing van asielzoekers in de azc's in Flevoland veel beter op elkaar moet afstemmen.

reacties (4)

 • peteratea

   

  Haha de huilenbalk. Hij met zijn politieke gedachtegoed is hier mede oorzaak van. Pet, drie termijnen voor GroenLinks (12 jaar) in de gemeenteraad van Almere, moet niet hier klagen maar bij Jesse Klaver. De nieuwe GL zeur in Den Haag..

  reageer
 • .\/\/.

   

  Heus, aan eksterogen is best iets te doen.

 • Dirk2

   

  Ik ben niet te spreken over de houding van deze bestuurder! Regel het gewoon en zeur niet in de media! Werk aan de winkel! Arbeid voor velen....wellicht nog niet aan gedacht?

  reageer
 • Kees

   

  Okee, hoe moet hij het regelen dan? Hij weet niet hoeveel leerlingen er komen. Het kunnen er 0, maar ook 500 zijn. Dus hoeveel lokalen heeft hij nodig? Hoeveel onderwijzers? Er valt niets te regelen want hij weet niet waarvoor. Dat geeft hij aan.

 • Jacob

   

  Ik ben van mening dat we in Nederland maar ons maar weer eens meer met onszelf moeten gaan bezighouden dan bij voortduring met degenen die wij, in al on ze politieke correctheid "migranten" noemen. Gewoon deze mensen even een tijdje onderdak verlenen totdat "de oorlog" over is, want dan gaan "ze", volgens Angela Merkel, gewoon weer naar huis. En zij kan het weten. Dan in Nederland wel tezamen met de leden van de COA club en hun aanhang, die als de grootste fans en aanbidders van de "migranten" zich ter plekke gaan inspannen teneinde aldaar te boel op te ruimen en op te bouwen. Ik adviseer het COA om ter financiering daartoe reeds een aanvang te maken met een "crowd funding". Ik zie nogal eens de term "schreeuwers" voor bij komen. Kunnen degenen die deze benaming gebruiken eens toelichten wie/wat zij hiermee bedoelen?

  reageer
 • Car

   

  Met je eens Jacob. Laten we nu maar eens gaan zorgen dat onze eigen kinderen fatsoenlijk onderwijs krijgen in plaats van ons zorgen te maken over de gelukszoekers. Ik ben er wel een beetje klaar mee dat deze menze zoooooo belangrijk en zielig vol. We hebben verzorgingshuizen vol oudjes die zielig zijn en dwingen aandacht nodig hebben. Ruud maak je daar eens druk om. Binnenkort zit jij daar ook.

 • Leon

   

  Beste Ruud, je kan ook gewoon weigeren, je bent niet verplicht om je nek uit te steken terwijl de burgemeesters en andere notabelen met eer blijven strijken... Laat de schreeuwers maar zelf het werk doen!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert