Eind augustus eerste auto's over nieuwe snelweg

ALMERE
De werkzaamheden aan de snelwegen A6 en A1 krijgen steeds meer vorm. Vanaf eind augustus kunnen de eerste auto's over de nieuwe brug over het Amsterdam-Rijnkanaal richting Schiphol. Ook rijden treinen dan over de nieuwe spoorbrug die nu nog naast de snelweg ligt. De spoorbrug komt in mei op zijn plek te liggen.

Door de uitbreiding en verbreding van de snelwegen staan er volgens Rijkswaterstaat in de toekomst fors minder files vanuit Almere naar Amsterdam en Schiphol.

Het zal volgens Rijkswaterstaat nog tot 2020 duren tot alle werkzaamheden afgerond zijn.

reacties (5)

 • De ingenieur

   

  Reken het zelf even uit hoe breed een snelweg van 2x2 met vluchtstroken op een kaart van 1:200.000 zou worden. 12 meter wordt 0,06mm

  reageer
 • ron

   

  ingenieur dat gold in het jaar kruik .... de huidige breedte is echte heeeel wat meer dan een potloodstreep. maar hoe breed die potloodstreep is maakt me niet zo veel uit wel wat het reële beeld is en dat is meer dan een luchthaven geworden en waarbij heel wat groen verloren gaat.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Het is aanbesteed en in uitvoering na een democratische proces. Dus waar heeft u het over. Eigenlijk is het door al het gepraat zo'n 15 jaar te laat. Overigens, lijkt dat wellicht zo vanuit de auto maar feitelijk zijn het, op schaal, potloodstrepen op de kaart. De dikke lijnen op de kaart zijn er alleen voor het kijkgemak.

  reageer
 • De azijn was in de aanbieding zeker? zit je ook zo te zeiken als je er straks overheen gaat en niet in de file staat ?

  reageer
 • Serge

   

  Heel Nederland word asfalt! Wat een aanfluiting

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert