Bijeenkomst over salafisme verloopt rustig

ALMERE
De bijeenkomst over het salafisme in het TMG congres- en partycentrum in Almere is zondagmiddag rustig verlopen. Volgens de organisatie waren er tussen de 400 en 500 mensen aanwezig. Het evenement was ook via een live-stream te volgen.

De aanwezige pers kreeg met beperkingen te maken: zo mochten bezoekers niet gefilmd worden en konden zij ook niet om hun mening worden gevraagd.

Verschillende politieke partijen in Almere wilden afgelopen week dat de burgemeester de bijeenkomst zou verbieden, omdat er sprekers waren uitgenodigd die eerder extremistische uitspraken zouden hebben gedaan. Maar volgens burgemeester Franc Weerwind had hij geen gronden om het evenement te verbieden.

reacties (15)

 • Barbara

   

  Begrijp niet zo goed wat wij met deze mening aan moeten. Ik heb ook gekeken,en geluisterd vooral.De gedrevenheid van sprekers bracht mij bij het opdoemende beeld=gelijkenis van een Tupperware Party uit een ver verleden waar de verkoper andere genodigden stimuleerde ook party's met verkopers te gaan organiseren om een goed product niet verloren te laten gaan.Wij hebben moslims hier in Nederland trouwens nooit niet geaccepteerd. Zijzelf hebben vergeten de radicalen onder hen tijdig tot de orde te roepen. Ik heb de sprekers goed begrepen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Inderdaad een intrigerende bijdrage!

  reageer
 • Bart

   

  Duidelijk wel. Ach ja de volgers van de blonde pestkop zijn alleen hier goed in.

  reageer
 • Ron

   

  Eigenlijk dus een goede zaak van de burgemeester om het niet te verbieden?

  reageer
 • schaapjes

   

  Heb je meegeluisterd? Ik wel. De sprekers die ik gehoord heb spraken Engels of Nederlands en ik heb niks gehoord wat op haatzaaien lijkt. Hoogstens wat ouderwetse opvattingen maar die heeft de SGP ook.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ab

   

  Het lijkt mij niet meer dan logisch dat je als buitenlander je aanpast aan de culturen en gebruiken van een land.459737

  reageer
 • Carry

   

  Dus volgens sheikh Al Haddad hoeven ze zich niet aan te passen! Dat is nu net het grote probleem!! En de politiek staat dit allemaal klakkeloos toe. Intrigeren hoeft dus niet.

  reageer
 • Andrea

   

  Het gaat er niet alleen om of het rustig verloopt maar vooral wat daar gezegd wordt

  reageer
 • klaas

   

  Alsof de orchideenhoeve wel een opebare ruimte is

  reageer
 • Richard Schuurman

   

  Ik heb via de livestream een groot deel meegekeken. Ik heb sheikh Al Haddad niet kunnen betrappen op extreme of haatzaaiende uitspraken, maar deed alles om salafisme in een goed daglicht te plaatsen. Salafisme is volgens hem geen uitzondering binnen de islam, maar voor 90 procent er onderdeel van. Hij verweet de politiek en media in Nederland campagne te voeren tegen salafisme. Verder vond Al-Haddad dat Europa de aanwezigheid van moslims moet accepteren. Europa was een christelijk continent, maar nu niet meer alleen. Europa/Nederland is ook het thuis van moslims, dus waarom zouden die zich moeten aanpassen aan de normen? Christenen, moslims, joden en anders- of niet-gelovigen moeten partners zijn, stelde hij. In de avond was er een voordracht waarin het onder andere ging om het negatieve beeld over moslims en dat zij zich hiertegen meer te weer moeten stellen. Tot zover een kort verslag over wat ik hoorde. Al ben ik het niet met de standpunten eens, als je niet luistert weet je zeker dat je de ander niet begrijpt.

  reageer
 • Kees

   

  Nee hoor. Geen openbare ruimte, dus daar mag de organisatie van het evenement gewoon bepalen wat er gebeurt mits de wet niet wordt overtreden.

  reageer
 • klaas

   

  Het is aan de goede kant van de brug . Of zouden ze bang zijn hier iets van te zeggen

  reageer
 • dame

   

  jaja en de pers verstaat ook de taal die de prekers spraken uiteraard mag de waarheid niet naar buitenkomen, en zo wint de islam weer een stukje Nederland erbij dankzij Almere

  reageer
 • Polderbanjer

   

  De mensen mocht niet naar de mening worden gevraagd? Ook hier persbreidel?

  reageer
 • michael

   

  Storm in een glas water dus ???

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert