ONS overweegt motie tegen opvang asielzoekers

NOORDOOSTPOLDER
ONS Noordoostpolder overweegt een motie in te dienen om geen extra asielzoekers meer in de gemeente op te vangen. De fractie is principieel tegen de opvang van asielzoekers in de gemeente, maar een meerderheid in de gemeenteraad heeft juist een motie gesteund om wél extra asielzoekers op te vangen.

De gemeente had al een locatie in gedachten in Luttelgeest, maar na een informatieavond voor omwonenden bleek er onvoldoende draagvlak voor de opvang voor 450 extra vluchtelingen.

Fractievoozitter Berthoo Lammers van ONS wil nu van burgemeester Van der Werff precies weten op welke gronden de beoogde locatie is teruggetrokken. Daarna beslist hij of het indienen van de motie zinvol is.

reacties (10)

 • Jacob

   

  U heeft helemaal gelijk. Ik gebruikte als referentie een amendement van mei 2013 en heb de referendumverordening van februari 2014 blijkbaar over het hoofd gezien. Jammer dat deze verordening dan niet is toegepast in geval van het AZC verhaal waarbij de inwoners dan hun stem hadden kunnen uitbrengen die de politiek dan wijselijk had kunnen volgen als zijnde een uiting van directe democratie. Daarmee had de huidige problematiek voorkomen kunnen worden.

  reageer
 • Wim van Wegen

   

  U bent niet erg goed op de hoogte, dankzij een motie van D66 in de vorige raadsperiode is het houden van een referendum in Noordoostpolder tegenwoordig mogelijk.

  reageer
 • Boomgaard

   

  Liever de gastarbeiders in een Polenhotel in het buitengebied dan in de (huur)huizen in Luttelgeest, wat nu het geval is.

  reageer
 • Jacob

   

  ONS Noordoostpolder kan zich mijns inziens weer beter gaan richten op de invoering van een Verordening Raadplegend Referendum in de gemeente Noordoostpolder. In 2013 natuurlijk nog verworpen door een aantal partijen waaronder CDA, VVD en PvdA. Laat ONS dit deel uit laten maken van haar partijprogramma van de komende verkiezingen in 2018, waarbij ONS zich er naar zijn potentiele kiezers aan verbindt, de uitslag van zulk een referendum altijd als bindende te zullen beschouwen. Mijns inziens wordt ONS daarmee de grootste partij en heeft daarmee ook directe democratie in de Noordoostpolder ingevoerd.

  reageer
 • FrackingJohn

   

  Wat maakt het ONS nog uit na ONS de zondvloed, heb mijn huis gelukkig goed kunnen verkopen, kwestie van inschatten en analyseren landelijk beleid, doeggg

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tsja

   

  Meer dan genoeg opvang. Nu allemaal weer naar huis.

  reageer
 • sjonny75

   

  Is het niet mogelijk om daar waar Minister Kamp naar schaliegas wil boren om daar iets neer te zetten. Vang je 2 klappen in een, nl hij mag daar dan niet meer boren....

  reageer
 • A.zoeker

   

  Ach het roeptoetertje van ONS wil weer a minute of fame. Uitleg was er al bertho maar ja daar kan je jiet mee scoren dus nu dreigen met een motie. Verandr aub de naam van die partij want van ons ben je al lang niet meer. Suggestie? Noem je club "eigen" want alleen voor dat belang strijd je

  reageer
 • willem

   

  Komt er nu een Polenhotel (door Level1) op de plek die aanvankelijk bedoeld was voor de vluchtelingen? Willen de omwonenden dat wel toestaan?

  reageer
 • P. Daalemmer

   

  Heeft het iets te maken met de nabijheid van de Wellerwaard, en de bouwactiviteiten daar, dat een dependance van het bestaande centrum niet doorgaat?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert