Lange file op A6 in ochtendspits

ALMERE
Op de A6 stond maandagmorgen een lange file tussen Almere Buiten West en Muiderberg. Het verkeer moest rekening houden met zo'n half uur vertraging. Ook op de toegangswegen naar de A6 liep het verkeer veel vertraging op.

Vorige week stonden aan het begin van de week ook lange files op de A6 vanwege de nieuwe verkeerssituatie vlak voor de Hollandse Brug.

Rijstroken in de richting van Amsterdam en Hilversum zijn verplaatst, zodat er ruimte ontstaat om de oude Hollandse Brug te renoveren en opnieuw in te richten.

reacties (20)

 • Hans

   

  Ja, het was regelmatig druk op de A6, maar de files van de afgelopen weken hebben m.i. niets te maken met meer verkeer of met 'gewenning' (zoals RWS dit wilt doen geloven). Lijken mij een aantal zaken aan de orde: - vlak voor de splitsing van de weghelften besluiten meerdere weggebruikers toch nog even andere rijbaan te nemen, met als gevolg het onnodig verwisselen van rijstrook - een ieder die over de meest linkerbaan rijdt ziet een volledige rechterrijstrook welke klaar is om gebruikt te worden. - uiteindelijk levert de meest rechter rijstrook de minste vertraging op (tenzij je vanaf Almere-stad op de A6 invoegt) Welke planoloog dit heeft bedacht, geen idee, maar ongetwijfeld staat hij/zij niet iedere dag in deze file.

  reageer
 • Dick

   

  Dat bedoelde ik dus ook, maar de oorzaak van een kop-staart begint meestal met een vaak onnodige bruuske remactie. En Ja de onderlinge, te kleine, afstand is dan de oorzaak dat er verderop in de stroom een paar op elkaar kleunen. Zelf zit ik dagelijks op de A6, van de 10 remacties van anderen kan ik het 8 keer met m'n gaspedaal oplossen. Kwestie van iets meer afstand houden. En regelmatig op de rechterstrook verpozen helpt hier ook enorm in. En ach die voor die voorspelde ongevallen, zelfs de beste verkeersexpert kan er toch wel eens naast zitten? :)

  reageer
 • Jan

   

  Kop-staart botsingen zijn aan de orde van de dag, niet alleen bij wegwerkzaamheden. Tijdens elke spits hoor je wel fileberichten met de mededeling 'de linker rijstrook is dicht', tien tegen één dat er weer een paar niet hebben opgelet, vooral degene die te veel haast heeft en niet in de gaten heeft (of wil weten) dat ze voor hem minder hard rijden en er achter op knalt. Ik zie dit vrijwel dagelijks nog net goed gaan op de linker rijstrook op de 'rustige' A6. Overigens nog steeds geen cijfers gezien van de voorspelde hoge aantallen aanrijdingen bij de Hollandse Brug afgelopen week........

  reageer
 • Dick

   

  Voor die tijd was het ook elke dag raak. Maar net hoe je het bekijkt. Alleen vind ik het erg vreemd dat iedereen van de huppel raakt als er iet anders dan anders is op de woon-werk route. Misschien toch een gebrek aan rijervaring? Lijkt me sterk als je elke dag in de auto onderweg bent. Als je gewoon je strookje volgt en niet vlak voor een rijstrookverschuiving van strook wilt wisselen is er helemaal niets aan de hand. Maar we zien wegwerkzaamheden en we schieten in een blinde paniek, trappen op de rem, willen van strook wisselen, met alle gevolgen van dien. De oorzaak van kop staart botsingen ligt ook niet zo zeer als eerste bij diegene die erop kleunt, nee die ligt bij diegene die in die blinde paniek met zweet in de handjes al dit soort fratsen uiithalen.

  reageer
 • Piet

   

  Als freelancer werk je overal. Nu op Schiphol, eerder in Groningen en in Arnhem. Ik ga niet steeds achter mijn klanten aan verhuizen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Michel

   

  Misschien omdat niet iedereen wil wonen in de plaats waar hij werkt? Persoonlijk wil ik dat ook niet. Hoef niet in mijn vrije tijd steeds collega's tegen te komen in het centrum bijv.

  reageer
 • Nico

   

  Waarom wil iedereen die ten noord oosten van Amsterdam woont naar het zuid westen toe? Je kan ook verhuizen.

  reageer
 • Lang leven de trein.

  reageer
 • Tamara

   

  @Piet: Ik moet naar Halfweg @Jeroen: Ik ben meestal rond 06.50 bij Almere

  reageer
 • Jeroen

   

  Voor 06:15 de brug over. Nergens last van.

  reageer
 • Piet

   

  Je zegt er niet bij waar je heen moet... De Flevopolder is een eiland en er zijn weinig bruggen naar het vasteland. De opties zijn: Stichtse brug, Nijkerkerbrug, Aquaduct Harderwijk, Markerwaarddijk. En van daaruit verder je route bepalen.

  reageer
 • Ikke

   

  Pas eind 2020 zeggen ze....... ;-(((((

  reageer
 • Dirk2

   

  Tja.... We willen van alles.....

  reageer
 • Tamara

   

  Ik ontkom er niet aan. Als ik via Enkhuizen rij, dan ben ik ruim twee uur onderweg. Normaal gesproken is dat een uur en een kwartier of anderhalf uur. Weet iemand toevallig nog een manier omdat stuk te omzeilen? of moet je dan door het Naarderbos?

  reageer
 • Piet

   

  Anderhalf uur rijden. Met de gebruikelijke drukte is het via de A6 een uur en een kwartier, maar vandaag "ietsje" meer. Het is wel 40 kilometer verder, dus als je de brandstof zelf moet betalen moet je dat meenemen in de afweging. Ik neem deze route op de terugweg wel eens als er problemen op de A1 of A6 zijn. Dan zit alles ten oosten van Amsterdam muurvast.

  reageer
 • Hendrik...

   

  Te veel op en afritten om door te kunnen rijden, maar dat snappen ze kennelijk niet.

  reageer
 • Ron

   

  Goed idee. Is dat niet ver om?

  reageer
 • Piet

   

  Ben vandaag maar eens via Enkhuizen naar Schiphol gereden. Was gewoon op tijd zonder oponthoud. Onderweg zei de radio dat er 45 minuten vertraging op de A6 was.

  reageer
 • Ab

   

  Vanaf mu is het bijna elke ochtend raak. Hopelijk is de verbreding snel af.

  reageer
 • Bejaarde

   

  Iedereen weer terug van wintersport natuurlijk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert