Almeerse jihad-verdachte voor de rechter

ALMERE • Di 2 februari 2016 | 10:43 • Dinsdag 2 februari 2016 | 10:43
In de extra beveiligde rechtbank op Schiphol moet een 18-jarige Almeerse Syriëganger zich dinsdag verantwoorden voor de rechter. Hij werd in oktober vorig jaar in Bulgarije aangehouden omdat hij zich zou willen aansluiten bij de jihad in Syrië en Irak.

Omdat de Almeerder minderjarig was op het moment dat hij zijn reis voorbereidde, vindt de rechtszaak plaats achter gesloten deuren. De man wordt verdacht van het voorbereiden van terroristische daden en het ronselen van anderen. Ook was hij volgens het Openbaar Ministerie in het bezit van extremistische zaken.

De Almeerder werd vorig jaar als vermist opgegeven en er was een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgegaan. De jongen zou in Almere al in de gaten zijn gehouden, omdat er aanwijzingen waren dat hij naar Syrië wilde afreizen. Hij werd aangehouden vlak voordat hij de Bulgaarse grens met Turkije wilde oversteken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel