Almeerse jihad-verdachte voor de rechter

ALMERE
In de extra beveiligde rechtbank op Schiphol moet een 18-jarige Almeerse Syriëganger zich dinsdag verantwoorden voor de rechter. Hij werd in oktober vorig jaar in Bulgarije aangehouden omdat hij zich zou willen aansluiten bij de jihad in Syrië en Irak.

Omdat de Almeerder minderjarig was op het moment dat hij zijn reis voorbereidde, vindt de rechtszaak plaats achter gesloten deuren. De man wordt verdacht van het voorbereiden van terroristische daden en het ronselen van anderen. Ook was hij volgens het Openbaar Ministerie in het bezit van extremistische zaken.

De Almeerder werd vorig jaar als vermist opgegeven en er was een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgegaan. De jongen zou in Almere al in de gaten zijn gehouden, omdat er aanwijzingen waren dat hij naar Syrië wilde afreizen. Hij werd aangehouden vlak voordat hij de Bulgaarse grens met Turkije wilde oversteken.

reacties (10)

 • Willem

   

  We hadden toch niet van dit soort extremisten, tenminste dat vertelde Jorritsma niet zo heel lang geleden....

  reageer
 • .\/\/.

   

  Geen rechtszaak, eeuwig opsluiten.....we zijn hier niet in Noord-Korea hoor!

  reageer
 • Klopt je heb gelijk, daar zeg je me zowat, gewoon lekker daarheen sturen dan en nooit meer terug hierheen laten komen, die gasten zijn toch niet meer te redden.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Meest simpele oplossing: hij kan zich niet vinden met de Nl normen en waarden / de Nl wetgeving. Hij is op weg om zich aan te sluiten bij een vreemde strijdmacht. Lekker laten gaan maar dan ook nooit never meer terug komen naar Nederland. Is toch zo'n rotland hier? En daarbij heb je waarschijnlijk ook nog een andere nationaliteit? Wat doe je hier dan nog...... Het wordt tijd dat we "de rechten" eens gaan koppelen aan "de plichten"

  reageer
 • 13xx

   

  Iemand levenslang opsluiten van zijn 18 tot (laten we zeggen) 80 jaar (laten we het afronden op 60 jaar) keer 365 dagen keer 200 euro (de kosten per etmaaltarief van een gedetineerde) is (afgerond naar beneden) 43 miljoen euro belastinggeld. M spreekt zichzelf een klein beetje tegen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • sterk

   

  Aan dergelijke zaken verdient een advocaat veel geld, op kosten van de belasting betaler. Hij gaat na de uitspraak in hoger beroep, daar kun je wachten. En dat is weer extra belasting geld, dat hij of zij opstrijkt. Hij was met vakantie in Bulgarije geloof ik... Hoe zo was hij op weg naar Syrie, dit is vrijheidsberoving en daarvoor klaagt hij de Nederlandse staat voor aan.

  reageer
 • C van Everdingen

   

  Precies. Lekker makkelijk, lekker primitief.

  reageer
 • Realist

   

  Laat hem 20 uur schoffelen. Dat zal hem leren.

  reageer
 • Daar hoef je geen rechtzaak tegen te beginnen met alle bewijzen, gewoon nooit meer vrijlaten. Gaat allemaal van ons belastingsgeld af en we betalen al genoeg.

  reageer
 • Willem D

   

  Dan sta je onder toezicht en kan je nog afreizen ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert