Wens voor WK jeugdzeilen 2019 op Markermeer

LELYSTAD
Het wereldkampioenschap zeilen voor deelnemers onder de 19 jaar moet in 2019 worden gehouden voor de kust van Lelystad. Dat wil het Watersportverbond.

Zo'n 800 jonge deelnemers aan de zeil- en windsurfwedstrijden zouden bij een wereldkampioenschap in Flevoland neerstrijken in Lelystad om op het Markermeer te strijden om de wereldtitel. Het plan wordt volgende week gepresenteerd aan wereldzeilbond ISAF.

Volgens Maurice Leeser van het Watersportverbond is er een aantal concurrenten voor de organisatie van het ISAF Jeugd WK in 2019, waaronder Polen.

reacties (2)

 • ronald

   

  inderdaad, dat evenement binnenhalen. Dit is dan direct een stimulans voor de gemeente om de boulevard daar af te maken en te voorzien van bouwprojecten

  reageer
 • Flevoburger

   

  Als Lelystad dan zo'n toplocatie is rijst dan meteen de vraag waarom het hart van de Watersportverbond zeiltoestanden in Medemblik zit. citaat van de site van het Watersportverbond: Het International Sailing Center Medemblik (ISC Medemblik) is al decennia lang de thuishaven van het internationale topzeilen. Denk bijvoorbeeld aan de Delta Lloyd Regatta en Europese en wereldkampioenschappen in verschillende klassen, maar ook Nederlands kampioenschappen, klasse kampioenschappen en verschillende trainingssessies van de Delta Lloyd Kernploeg. Gemeente Lelystad: Laat je niet zomaar even voor het karretje van deze bobo's spannen. Yup Lelystad is een top locatie. Ik zeg: Een sterke onderhandelingspositie! Goed voor de economie! Grijp die kans!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert