Burgemeester niet ongerust over incidenten azc

DRONTEN
Burgemeester Aat de Jonge van Dronten maakt zich niet ongerust over het aantal incidenten bij het azc in zijn gemeente. De politie publiceerde dinsdag cijfers van het aantal incidenten in 2015 per asielzoekerscentrum in Nederland. Dronten staat op de tweede plek met 201 incidenten. Allen Ter Apel scoort hoger met 403 meldingen.

Misdrijven
Volgens De Jonge bevinden zich onder de 201 incidenten 26 vermoedelijke misdrijven: 8 mishandelingen, 9 bedreigingen en 9 fietsendiefstallen. Dit zijn volgens hem de meest ernstige zaken en daarover wil hij in gesprek met de locatiemanager van het azc. De Jonge wil meer inzicht krijgen in de achtergronden van deze meldingen.

Goede samenwerking
Dat er in totaal ruim 200 incidenten zijn geregistreerd, is volgens de burgemeester een bewijs dat er in Dronten juist goed wordt opgelet en snel melding van een voorval wordt gemaakt. Dit komt door de nauwe samenwerking met de wijkagent, sportcoaches en maatschappelijk werkers. Daarnaast kunnen er meerdere meldingen over hetzelfde voorval in de registraties zijn opgenomen.

Minder meldingen in Luttelgeest
De gemeente Noordoostpolder laat weten dat er vorig jaar 71 incidenten op het azc in Luttelgeest zijn geteld. Volgens een woordvoerder zijn dat allemaal zaken waarvoor de politie is gekomen. Het betreft vooral kleinere zaken zoals vermissing van goederen, onderlinge ruzies en overlast van verwarde mensen. Voor mishandelingen en bedreigingen is de politie 9 keer langs geweest. De woordvoerder kan niet verklaren waarom in het azc Dronten dat bijna net zo groot is als Luttelgeest, aanzienlijk meer incidenten plaatsvinden.

Vooral vermiste goederen in Almere
In Almere zijn in 2015 in totaal 56 incidenten gerapporteerd. In 36 zaken is aangifte gedaan. Het gaat volgens de gemeente Almere in verreweg de meeste gevallen om vermiste goederen. In één geval gaat het om bedreiging en in één geval om éen misdrijf tegen de persoonlijke vrijheid'.

reacties (26)

 • Avd

   

  Deze burgemeester is nog erger als een struisvogel. Hoe diep kun je je kop in her zand steken???

  reageer
 • hans van veen

   

  bestaat er ook de mogelijkheid dat inwoners van de gemeente dronten een motie van wantrouwen kunnen indienen tegen hun burgemeester, het wordt echt tijd dat Aat vertrekt

  reageer
 • Anton

   

  Dream on. In plaats van te moeten reageren op die 201 "incidenten" had de politie veel meer nuttigere dingen kunnen doen waar ze nu dus niet aan toe komen. Maar blijf vooral blij met al die bouwstenen vd maatschappij die we binnenhalen!

  reageer
 • Jan Huizen

   

  Al die burgemeesters zijn hetzelfde. In Zeewolde en Almere zitten ook 2 van die linkmiechels. Alles onder controle en veiligheid gewaarborgd... Aléén zijzelf geloven in die onzin. Dit gaat volledig uit de hand lopen, maar dat zal hen een zorg zijn, zij worden dag en nacht beschermd. Te triest voor woorden‼️

  reageer
 • Rob

   

  Aat de Jonge, ik dacht dat die man al met pensioen was, is die nog steeds burgemeester. Je zou juist denken dat hij zich dan wel druk zou maken al is het maar om zich zorgen te maken over de werknemers die daar werken. Nee die man is met pensioen en dan maak je je inderdaad geen zorgen meer.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Frankie

   

  U preekt voor eigen parochie😂. Een burgemeester 😂. ManManMan

  reageer
 • Mark, Dronten

   

  Natuurlijk maakt hij zich niet ongerust: hij ligt vanavond weer tegen die wollen onderbroek.

  reageer
 • DeLuis

   

  Een steekpartij binnen azc is niet anders dan een steekpartij buiten een azc. Er ontstaat een onenigheid waarbij vervolgens een mes wordt getrokken. Dit gebeurt in een azc niet vaker dan buiten een azc. Alleen als het in een azc gebeurt moet het worden uitvergroot omdat de vluchtelingen nu een hot-item is. Van mij mag de heer De Jonge er best nog een termijn er aan vastknopen.

  reageer
 • Harry

   

  Als de aantallen kloppen heeft de burgermeester gewoon gelijk. Op een plek waa zoveel spanning heerst is dit een laag aantal. Persoonlijk heb ik dit jaar veel meer last gehad van al die blanke dronken jongeren uit Dronten, hangend en vernielend in speeltuintjes. Eerst maar eens gesprekken proberen te voeren, toen dat niet hielp maar een buurtwacht ingesteld, toen dat niet hielp de politie. Die vervolgens nagenoeg om de avond moet optreden. Ik schat zo'n 35-40 keer dit jaar. Gewoon Dronter jongeren he. Hier geboren en getogen, in alle vrijheid levend, maar al vernielend en scheldend de avonden doorbrengen.

  reageer
 • Bezorgde inwoonster van Dronten

   

  Beste burgemeester Aat de Jonge. Wilt u zich niet langer beschikbaar stellen voor een volgende termijn burgemeesterschap in Dronten. Uw hooghartige houding t.o.v. uw burgers is bizar. Uw besluit tot uitbreiding van het AZC en een nog te openen onderkomen is een dictatoriale beslissing. Immers, inspraak door burgers is niet mogelijk werd gemeld! Mogen we bij u verhaal halen als er in Dronten iets goed fout gaat? En nog even dit, op 26-12-2016: bent u de steekpartij in het Dronter AZC vergeten? Beetje schijnheilig verhaal op de TV vanavond!

  reageer
 • Frankie

   

  Aat de jonge is zelf een incident 😂

  reageer
 • Jacob

   

  Aat de Jonge heeft hierin veel weg van minister-president Colijn in een radiotoespraak op 11 maart 1936 met als legendarisch geworden slotwoorden: “Ik verzoek den luisteraars dan ook om, wanneer zij straks hun legersteden opzoeken, even rustig te gaan slapen als zij dat ook andere nachten doen. Er is voorshands geen enkele reden om ongerust te zijn”.

  reageer
 • Drontenaer

   

  Niets om je druk over te maken aldus de burgervader......... Zijn tenslotte geen "noemenswaardige incidenten" Maar het zal maar net jou fiets zijn ;-)

  reageer
 • Steven

   

  Jongens, Aartsvadertje Aat zorgt voor ons. Dont worry! Ha ha wat een zooitje!!

  reageer
 • Rachid

   

  Onbegrip heb ik voor alle "volks vertegenwoordigers" zijn alleen maar zakkenvullers zonder ruggegraat geen westerse normen en waarden ik werk zelf hard mensen word hier voorgehouden dat je hier geld krijgt en een huis de grenzen blijven open staan duizenden criminelen overspolen onze dorpen steden winkeliers worden compleet leeg geplunderd zo ben ik niet opgevoed maar deze mensen wel dit leer je niet af met een curcus zo zijn ze opgegroeid de sterkste wint pakken wat je pakken kan vrouwen en kinderen achterlaten mannen hierheen is de regering blind???

  reageer
 • Jan

   

  Net op eenvandaag... Sjonge, wat is die man ongeschikt! Het stelt allemaal niets voor hoor!

  reageer
 • Hoppa en weer een incident erbij in Almere, het is maar een steekpartij meer niet............hoe lang pikken we dit nog?

  reageer
 • Bram

   

  Nee hij hoeft zich geen zorgen te maken 1 druk op de knop en HIJ word BESCHERMD!!!!!!!!!!!!!

  reageer
 • Drontenaar

   

  Dit valt zeker ook weer onder de categorie "Och zijn maar incidentjes"??? Sorry hoor, maar dat zijn er toch ruim 200 te veel! Lekker volk dat binnengehaald wordt. En dan nog uitbreiden ook? De gemeente ziet alleen maar eurotekens zeker

  reageer
 • Tsja

   

  Alle vrouwen van top tot teen besluieren zijn we overal van af.

  reageer
 • Nee burgemeester je vooral geen zorgen maken, ga vooral zo door, slaap lekker verder.

  reageer
 • Jan

   

  Wacht even hoor, alleen Ter Apel scoort hoger, maar daar komen alle aanmeldingen binnen, rond de 50000, en dan is Dronten met plek twee niets om je ongerust over te maken?

  reageer
 • Swifterbantse

   

  De burgemeester van dronten is niet ongerust en is te druk met zich te richten op de regio Zwolle die hem en zijn gemeente frontaal afwijst.

  reageer
 • Jacob

   

  Op basis van dit bericht zullen er best wel inwoners van Dronten zijn die zich zorgen maken over de realiteitszin en daadkracht van Aat de Jong, en terecht. Weer zo'n politiek correcte reactie. Gaat u maar rustig slapen inwoners, het komt allemaal best goed. Gewoon de realiteit van het moment blijven ontkennen.

  reageer
 • Tja

   

  Nee burgers niks om je zorgen over te maken wat er daadwerkelijk gebeurd zeggen we toch niet nu doorlopen niet omkijken

  reageer
 • Jan

   

  Hij maakt zich niet ongerust?? Sorry, die man is echt van zijn padje..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert