Werkstraf voor automobilist die op politie inreed

ALMERE
De 20-jarige Almeerder, die in mei tijdens een politieachtervolging met hoge snelheid op een politiewagen af reed, is in hoger beroep veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur. Ook kreeg hij een rijverbod van een half jaar en een voorwaardelijke celstraf van twee weken opgelegd.

De man negeerde een stopteken van de politie op de A12 bij Harmelen. Tijdens een lange achtervolging reed hij in Zeist bijna tegen een politiewagen aan die hem probeerde tegen te houden. Uiteindelijk kon de Almeerder in de buurt van Zeewolde worden aangehouden.

De politierechter veroordeelde de man eerder tot een werkstraf van 200 uur voor poging tot zware mishandeling, maar het Arnhemse gerechtshof kwam niet verder dan bedreiging. Het hof oordeelde ook dat de Almeerder zijn in beslag genomen auto terug moet krijgen.

reacties (4)

 • Jan

   

  D66 rechtertje? Ik hoor hier het knarsen van de tanden van de agenten die erbij betrokken waren..

  reageer
 • Anton

   

  Ja dat moet me toch een hoop frustratie geven!! Heb je hem eindelijk met alle gevaren van dien. En dan is dit de uitslag. Werkelijk ongelofelijk dit!!

 • robert

   

  Misschien terug geven als pakketje schroot?

  reageer
 • Nico

   

  Tuurlijk! Tank hem ook even vol.

  reageer
 • Anton

   

  Inderdaad. En ik moest lachen om deze reactie. Maar hij zegt genoeg!!

 • Japio

   

  Erg jammer deze lichte straf. En ook nog zijn auto terug. Ik vind dat je bij zulke misdrijven een maand mag zitten en je wagen gewoon kwijt bent. Raakt er iemand gewond of richt je schade aan alles betalen, heb je niks kun je werken tot het betaald is. Helaas zijn de zachte heelmeesters van vroeger de rechterlijke macht van nu. De gevolgen daarvan zijn elke dag bij de slachtoffers van misdrijven te vernemen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert