Verbeek wil uitspraak over "wangedrag journalisten" niet toelichten

FLEVOLAND • Di 2 februari 2016 | 20:47 • Dinsdag 2 februari 2016 | 20:47
Commissaris van de Koning Leen Verbeek wil zijn uitspraak over "wangedrag van journalisten" niet toelichten. Dat bleek dinsdagavond toen hij daar door Omroep Flevoland naar werd gevraagd.

Verbeek schreef afgelopen vrijdag op Twitter: "Persvrijheid geen rechtvaardiging wangedrag journalisten." Dit naar aanleiding van de commotie rondom het inzetten van een noodbevel in Luttelgeest. Dat werd door burgemeester Aucke van der Werff gebruikt om de pers op afstand te houden tijdens een informatieavond over de komst van een tweede azc in Luttelgeest.

Op de uitspraak van Verbeek volgden vele verontwaardigde reacties. Verschillende mensen vroegen hem via Twitter op welk wangedrag hij doelde.

Omroep Flevoland heeft de rechter gevraagd om de geldigheid van het noodbevel te toetsen en dat is voor Verbeek aanleiding om niets over zijn tweet te zeggen: "U bent naar de rechter gestapt. En dan kan ik niet in het openbaar daar uitspraken over doen." Wel liet hij weten geen spijt te hebben van zijn uitspraak. "Ik weet heel goed wat ik doe," aldus Verbeek.

Omroep Flevoland maakte een overzicht van enkele reacties op de tweet van Leen Verbeek.

[https://twitter.com/cdkflevoland/status/693071337565331457]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel