Honderden pakken koffie voor voedselloket

ALMERE
De Lionsclub Almere heeft woensdagmiddag 1.665 pakken koffie naar het Voedselloket Almere gebracht. De koffie is 'betaald' met ruim 850.000 Douwe Egberts-punten, die Almeerders hebben gedoneerd.

Volgens Peter Eijman van de Lions Club is het Voedselloket extra blij met de koffie, omdat dat product door de lange houdbaarheid nauwelijks wordt aangeboden door supermarkten.

Normaal gesproken kan je voor punten alleen koffiezetapparaten, theeglazen en koffiekopjes krijgen. De Lions Club zegt als enige in Nederland met DE te hebben afgesproken dat de punten ook in te leveren zijn voor pakken koffie.

reacties (5)

 • J.

   

  Bij het voedselloket in Almere (iets anders dan de voedselbank) kom je echt alleen terecht als je aantoonbaar niet meer genoeg geld om noodzakelijke voeding te komen. Hiervoor moet je financieel met de billen bloot voor een hulpverlener die je inzage moet geven in je finacieen. Daarna volgt een verplicht traject om uit de finaciele problemen te komen. Niet je verplichtingen nakomen = geen spullen van de voedselbank. Overigens kan het echt iedereen overkomen dat je daar terecht komt. Onverwacht allebei ontslagen, ziekte, overlijden, scheiding dat kan bij iedereen gebeuren. Verder zijn er nu eenmaal mensen die stomweg niet in staat zijn om hun zaakjes op orde te houden, omdat ze niet goed genoeg kunnen rekenen en lezen bijv, Ook die worden naar cursussen gestuurd, krijgen iemand toegewezen ze helpt en dingen leert. Niet iedereen heeft de mazzel geboren te zijn in een gezin waar het normaal is dat je dat soort dingen van je ouders mee krijgt en niet iedereen heeft de mazzel een goed stel hersens te hebben. En ja er zijn ook mensen die er gewoon een zootje van maken terwijl ze beter zouden moeten weten, maar die leren het op deze manier heus wel af.

  reageer
 • Serge

   

  Onzin. Die mensen in de bijstand hebben het niet slecht. Bijna gratis kappertje, naar de schouwburg, gratis fietsen, gratis sporten, gratis computers, noem de rest maar op. Als ik al die kosten aftrek van mijn inkomsten, dan zou de boel enorm scheef uitpakken. Gewoon niet verwennen die mensen maar dwingen tot veranderen.

  reageer
 • Loes

   

  Ik ben zo klaar met die voedselbank, iemand met een gezin in de bijstand heeft nog altijd 1800 euro te besteden met alle toeslagen en kwijtscheldingen. De meeste mensen hebben dat niet.

  reageer
 • Jos '56

   

  Heel mooi :-))

  reageer
 • krek

   

  top!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert