Straatpraat: Seksles voor jongens op middelbare school!

ALMERE
Op middelbare scholen moet standaard voorlichting over seksuele diversiteit worden gegeven aan jongens. Dat adviseren deskundigen.

Jongens leren meisjes dan met respect te behandelen. Zeker na de massa-aanrandingen in diverse Europese steden rond de jaarwisseling verdient dit onderwerp volgens de deskundigen meer aandacht. Minister Jet Bussemaker wil seksuele voorlichting aan jongens voorlopig niet verplichten op middelbare scholen.

Voor Straatpraat vroegen we aan mensen in Almere Stad wat ze vinden van het advies voor seksles.

reacties (3)

 • .\/\/.

   

  Ik ben het niet helemaal met je eens, Jan. Dat er in verschillende kringen verschillende opvattingen bestaan is niet nieuw. Dat er bepaalde opvattingen zijn die in de categorie 'asociaal' vallen weten we ook allebei. De vraag is dan wat eraan gedaan moet worden. Niets doen is geen optie, helaas. En hoewel ik het met je eens ben dat de school niet verantwoordelijk is voor de opvoeding van de kinderen...school is toevallig wèl plek is de uitgelezen gelegenheid om de kinderen middenin die specifieke sociale setting met dit onderwerp te confronteren. Als er gewacht wordt tot 'die gemeenschappen' - je durft ze niet bij naam te noemen - daar spontaan in veranderen kunnen we nog lang wachten.

  reageer
 • Jan

   

  Tegenwoordig moeten scholen de kinderen onderhand gaan opvoeden. Respect aanleren voor wie dan ook is primair een taak voor de ouders. Op deze manier krijgen leraren meer en meer de rol aangewezen van opvoeder, lijkt mij niet de bedoeling. Onderwijzen ja, opvoeden, dat doe je thuis. Dat er binnen bepaalde culturen anders wordt gedacht over seksualiteit en dat daar problemen door ontstaan kun je echt niet oplossen door op school daar tegenin te gaan. Dat moet binnen die gemeenschappen zelf opgelost worden, vanuit hun eigen rolmodellen. Anders verandert er niets.

  reageer
 • Barbara

   

  Jet moet zeker eerst zelf nog een cursus volgen voordat zij het nut hiervan in gaat zien...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert