Winkels in Almere kunnen toch 24/7 open

ALMERE • Wo 3 februari 2016 | 12:31 • Woensdag 3 februari 2016 | 12:31
Als de gemeente zou willen, mogen winkels in Almere toch 24 uur per dag open. Sinds 2013 blijkt het mogelijk te zijn om hiervoor vrijstelling te verlenen. Dat meldt het college in haar antwoord op schriftelijke vragen van D66.

Deze partij vindt dat de verplichte sluitingstijden voor winkels achterhaald zijn en dat ze daarom moeten worden afgeschaft. Wethouder Mark Pol zei in november nog tegen D66 dat het volgens de Winkeltijdenwet niet mogelijk was om winkels 24 uur per dag open te laten. Volgens het college was de informatie die Pol toen verstrekte niet volledig. Het college zegt dit te betreuren.

In de beantwoording schrijft het college ook dat de gemeente niet van plan is om de openingstijden voor winkels volledig vrij te geven. Dit omdat er bij een recente raadpleging van winkeliers geen signalen zijn ontvangen dat zij ook daadwerkelijk 24 uur per dag open willen zijn.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel