Ruim twee miljoen voor opknappen Meridiaanpark

ALMERE
Het college van burgemeester en wethouders van Almere wil 2,4 miljoen euro investeren om het Meridiaanpark in Almere Buiten op te knappen.

Zo worden er onder meer 900 oude bomen gekapt. Daarvoor komen 350 andere bomen terug. Daarnaast wordt er een lang wandelpad aangelegd van het Bosrandpark naar de spoorlijn. Ook moeten er bankjes, barbecueplaatsen en picknickplekken komen in het Meridiaanpark.

Er wordt al jarenlang gepraat over het opknappen van het stuk natuur tussen de Buitenring en de Lage Vaart. In 2009 werd al besloten dat er 6 miljoen euro geïnvesteerd moest worden. Van dat geld is inmiddels al het natuurlijk speeleiland naast Jeugdland Buiten gerealiseerd.

De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met de zogenoemde kwaliteitsimpuls van 2,4 miljoen euro. Daarna kunnen de werkzaamheden beginnen. De opknapbeurt zou volgend jaar klaar moeten zijn.

reacties (10)

 • .\/\/.

   

  Beetje schreeuwen altijd lekker makkelijk. Word lid van een politieke partij! Over een paar jaar weer verkiezingen.

  reageer
 • ron

   

  ik kan niet oordelen over dit plan maar wat me wel altijd opvalt. men wil iets doen om het gebruik te verhogen (wat mij betreft nooit een doel op zich maar dat terzijde) en dán komen er ineens bankjes. misschien kan je ook eens bankjes plaatsen zonder hoge investeringen; dan gaat gebruik misschien ook wel omhoog. en regelen dat je kan BBQ'n hoeft an sich ook maar weinig te kosten. (Of het rooien van veel bomen in dit geval goed is of niet zou ik het plan voor me moeten zien incl. de werkelijke huidige beelden)

  reageer
 • frits

   

  Zinloos project. Steek het geld liever in het onderhoud van zaken waar wel gebruik van wordt gemaakt.

  reageer
 • Kees

   

  Wat wil je nu? Ouderen of kinderen helpen?

  reageer
 • Kritisch

   

  Duidelijk een project voor werkervaring op te doen. Dan zijn de kosten echt wel te drukken. Misschien ook voor andere trajecten in samenwerking met GGZ en scholing.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Krek

   

  O nee bomen kappen. Dat wordt weer demonstreren mensen!

  reageer
 • KC

   

  Wat doen zij met slechte onderhoud van verharding, groen, bruggen, e.d.?

  reageer
 • Pzaal

   

  Ach en de rest van de stad worden wijken en bruggen niet onderhouden omdat er geen geld meer voor is. Willen ze wel 2,4 miljoen euro (wat waarschijnlijk meer wordt) Gaan stoppen in een niets zeggend troosteloos parkje. Het kan in Almere.

  reageer
 • Boompie

   

  Dus in plaats van groene weelde een kale vlakte. Denk dat de tuinarchitecten nog een keer terug naar school moeten voor hun rekenvaardigheden. Schandalig dat niet eens de helft van de bomen wordt teruggeplant...

  reageer
 • johan54

   

  Het wordt eentonig. Een gemeente die met geld wil smijten terwijl ouderen aan hun lot worden overgelaten. Verkeerde keus gemeenteraad! Eerst voor je eigen kinderen zorgen en daarna pas de rest

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert