193 bezwaren tegen komst Polenhotel

DRONTEN
Bewoners en ondernemers uit Dronten hebben gezamenlijk 193 zienswijzen ingediend tegen de komst van een migrantenhuisvesting aan de Morinel. Dat meldt de stuurgroep die namens de omwonenden alle bezwaren heeft verzameld.

Bij de bewoners van De Morinel, De Oeverloper en De Grutto is onrust ontstaan over de plannen van de gebroeders Daniëls om een zogeheten Polenhotel te vestigen. Ze hebben daarom op grote schaal gebruikgemaakt van de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen.

In hun bezwaarschriften roepen de omwonenden het college van burgemeester en wethouders op om het plan te heroverwegen: "Het is een duidelijk signaal, dat men het belang van een hele wijk en zoveel bewoners niet zomaar terzijde mag schuiven".

reacties (10)

 • Willy

   

  Geheel eens met Jacob.

  reageer
 • peter

   

  Als ik tussen de polen wil wonen dan verhuis ik wel naar polen. Zet eerst eens die nl werkelozen aan het werk in de landbouw.

  reageer
 • Jacob

   

  Wat bepalend is dat wat de inwoners als groep vinden. In een democratie stem je als inwoners daarover waarbij de politiek als taak heeft om in dit geval de inwoners op basis van hun eigen politieke ideologie te adviseren. Zo heeft een ieder zijn zegje kunnen doen op een wijze waar geen plaats is voor foezelige belangetjes van individuen.

  reageer
 • Jacob

   

  Het kan je natuurlijk altijd overkomen dat je het niet kunt vinden bij/met je gastheer/vrouw. Dan rest je als gast maar één optie en dat is je heil elders zoeken. Je kunt niet van je gastheer/vrouw verwachten dat zij zich aan jou als gast gaan aanpassen.

  reageer
 • M.s

   

  Ik heb liever die polen daar dan de nederlandse boeren studenten aan de oeverloper. De polen werken van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat en daar tussenin slapen ze. De studenten drinken bier en schreeuwen van 's middags tot diep in de nacht

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ik

   

  Zijn het nu zienswijzen of bezwaren? Een wezenlijk verschil. Bij een zienswijze heb je wel een hoorzitting maar dan is het aan de commissie om een advies uit te brengen waarna de gemeente dat advies nog kan negeren. Bij een bezwaar heb je beroepsmogelijkheden.

  reageer
 • Jacob

   

  Ik vind het altijd van een verwerpelijke gênantheid dat volwassen burgers moeten gaan bedelen bij nota bene door hun zelf gekozen vertegenwoordigers om rekening te houden met hun belangen, gevoelens etc.. Zolang dit in Nederland niet bij wet wordt afgedwongen zal dit ook niet gaan gebeuren, want de betreffende dames en herenpolitici achten zichzelf beladen met zoveel kwaliteiten dat zij ongegeneerd vader en moedertje denk te kunnen spelen over volwassenen. Eens in de vier jaren keert het tij want dan komt de continuïteit van de betreffende dames en heren in hun functioneren en die van hun respectievelijke politieke partijen op de toch te staan, en weten zij opeens wel de weg naar de "gewone burger" te vinden, om daarna weer vier jaar lang zich met hun kliek terug te trekken. Aldus beste "gewone burgers" hier ligt uw kans en grijp deze in 2018 en behandel deze club van zogenaamde wijzen gelijk als zij u de vier voorgaande jaren hebben behandeld.

  reageer
 • Geet

   

  Wat een drama wijk zeg! Je zal maar Pool zijn en straks tussen dat volk wonen. Brrrrrrr

  reageer
 • Drontenaar

   

  Echt ziek dat er zoveel egoïsten zijn. Het zijn gewoon Poolse werkende mensen die buiten de woonwijk kunnen wonen. Droevenis ten top. Iedereen die een zienswijze ingediend heeft is fout bezig.

  reageer
 • Aat

   

  U doet maar

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert