Gemeente leent Meerpaal half miljoen euro

DRONTEN
De gemeente Dronten verstrekt De Meerpaal eenmalig een lening van een half miljoen euro zodat het theater spullen kan vervangen en het gebouw kan onderhouden. Het geld moet binnen vijf jaar terugbetaald worden.

Sinds 2012 is er al onenigheid tussen beide partijen. De gemeente besloot destijds dat De Meerpaal zelf verantwoordelijk is voor het onderhoud en de vervangingen. Het culturele centrum spande daarop meerdere bezwaar- en beroepsprocedures aan, omdat het niet genoeg geld had.

Met de lening lukt het De Meerpaal tot 2020 wel om onderhoud te plegen en spullen te vervangen. Daarna is de gemeente verantwoordelijk voor het onderhoud van het gebouw.

reacties (13)

 • Brinkman

   

  Veel geld voor een openbaar toilet !!!!.

  reageer
 • Kaassie

   

  Je hebt gelijk, wil Meerpaal ook wel, maarrrrr: de artiesten vragen steeds meer gage en dit vermogen verdelen over een, relatief, klein aantal mensen, is niet aantrekkelijk. Ik ga NIET 5 x per jaar naar de Meerpaal om een populaire show bij te wonen waar ik veel meer dan € 100,= alleen al kwijt ben voor een kaartje. Alternatieven zoeken, meer feesten, partijen, tentoonstellingen, clubs en verenigingen binnen halen voor weinig huurpenningen. Aan de horeca, mn drank , wordt altijd veel verdiend. enne heel eerlijk, als ik lopend naar huis kan, neem ik er één extra

  reageer
 • thomas

   

  Hier kun je toch niet positief over zijn. 5 ton gemeenschapsgeld in een bodemloze put storten....

  reageer
 • Jacob

   

  En tegen welke voorwaarden?

  reageer
 • drontenaar

   

  @Meerpaal. Zorg eens voor een zeer aantrekkelijke theater programma, zodat de zaal elke avond vol zit. Dan heb je ook geen steun nodig van de gemeente, en dus onze gemeenschaps geld!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Lely...

   

  Lekker positief weer mensen...

  reageer
 • peter

   

  Dag belastinggeld. Wat schieten de inwoners hiermee op? Ben er nog nooit binnen geweest, mis ik iets?

  reageer
 • Trudy

   

  De Wereldwinkel zit ook in het gebouw. De subsidie die ze krijgen van de Gemeente gaat aan huurkosten meteen door naar de Meerpaal. Als ze ergens goedkoper kunnen huren dan krijgen ze of veel minder of geen subsidie meer! Voor de Bibliotheek geldt hetzelfde. Van mij mag de Meerpaal plat, het had nooit herbouwd mogen worden!

  reageer
 • Johan

   

  Die 5 ton gaat dus niet naar onderhoud als de Gemeente het onderhoud vanaf 2020 gaat bekostigen. Ik ga ook geen onderhoud aan mijn huis uitvoeren als ik weet dat de Gemeente dat over 4 jaar gaat bekostigen. Het geld gaat dus naar theater investeringen en over 5 jaar moet het weer terug betaald worden. Als ik 5 ton wil lenen ga ik naar de bank en dan moet ik met een heelheel heel goed plan komen om dat te krijgen. De bank neemt dit soort risico's niet, maar blijkbaar de Gemeente wel. Conclusie: over 5 jaar worden we opgezadeld met achterstallig onderhoud van de Meerpaal en het is maar de vraag of de investeringen in theater terug betaald kunnen worden.

  reageer
 • Jan

   

  Laat dat ding toch failliet gaan er moet alleen maar geld naar toe of zet er iemand in die het rendabel maakt. Toen hij net stond was het voor de gemeenschap toen koste het ook geld maar je was elke avond daar om b.v. Te sporten maar nu mag je er niet eens meer in.

  reageer
 • Jammer

   

  Dat het al jaren niet zonder staatssteun kan is een brevet van onvermogen. Tijd voor een ander management en de verkwanseling van publieke middelen.

  reageer
 • piet

   

  dat geld komt NOOIT meer terug bij de gemeente (dus: de inwoners)!

  reageer
 • ViKing79

   

  Als de Meerpaal bijv. haar horeca is op niveau brengt, kan er heel wat verdient worden. Dan hoeft er ook niet voor zulke bedragen geleend te worden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert