Op zoek naar publiekstrekker van 10 miljoen

ALMERE
Dankzij de spaarzin van de gemeente Almere is in 2022 tien miljoen euro beschikbaar. Het geld van het Rijk is speciaal bedoeld voor een gebouw dat moet dienen als magneet voor mensen van buiten de stad.

Maar wat voor gebouw moet het worden? Het college van burgemeester en wethouders wil een Groene Campus. Dat is een universiteit die zich focust op het thema voedsel en duurzaamheid, prima passend in de Floriade die in 2022 Almere wordt gehouden.

De VVD, PvdA en de SP willen donderdagavond in de gemeenteraad andere opties bespreken. Welke dat zijn, is niet bekend. De drie partijen hebben behoefte aan een onderzoek naar alternatieven voor de Groene Campus.

reacties (17)

 • Dirk Zaan

   

  Het geld wordt verstrekt op voorwaarde dat het aan een gebouw wordt besteedt. Het niet is niet bedoeld om arme mensen in Haven, die er niet zijn, te helpen.

  reageer
 • Steven S

   

  Lees het verhaal en zie dat het geld van het Rijk (uit Den Haag) komt.

  reageer
 • ben

   

  Dankzij de spaarzin??! Dankzij het verhogen van de gemeentelijke belastingen zul je bedoelen.

  reageer
 • Ik

   

  Snap ik niet. Al jaren stond er een niet afgebouwd kasteel in Almere dat nu een pretpark wordt. Een mooie locatie en veel mogelijkheden om heel wat mee te doen. Waarom dan weer een gebouw (10 miljoen!) neerzetten met al die leegstand. Een gemiste kans Gemeente Almere!

  reageer
 • Danny

   

  Dus de gemeente heeft wel geld om te sparen, maar geen geld voor onderhoud. Het wordt tijd voor verkiezingen en hopelijk is er dan een partij die eens gaat luisteren naar de inwoners van Almere.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ben Jansen

   

  Jottem. Voor dat verliesgevend evenement nu al 10 miljoen over hebben, en daar 's wat leuks voor bouwen... Floriade aflasten, want ze waren allemaal verlieslijdend, en als er inees 10 miljoen extra is, nu investeren in de stad, voor de burger. Zwembad haven, overige voorzieningen, etc. Niet een duur overtollig gebouw voor een foto momentje met de bobo's. En geen Floriade, want dan zijn die 10 miljoen straks nodig om het verlies te dekken. Maar ja, dat geld moet nu op, dus dat verlies komt straks wel weer op rekening van de burger....

  reageer
 • ron

   

  ga eerst maar is wat aan het onderhoud doen

  reageer
 • Patricia

   

  Niks bouwen maar investeren in de gemeente zoals deze nu is, verloedering aanpakken, zwembad in Haven behouden, het groen in Almere aanpakken, bruggen herstellen, fietspaden opknappen wat nodig, straatverlichting nakijken, en zo zijn er vast meer zaken die de Almeerders een doorn in t oog zijn en daar hun eigen invulling aan kunnen geven

  reageer
 • Hannes

   

  Deze reactie / visie zit wel veel met ikke en vragen..... Vaar de geplande locatie voorbij, om het magnetische noorden te bereiken... Misschien mag uw stem dan meetellen..

  reageer
 • ron

   

  "magneet voor mensen van buiten de stad." ik heb er nog geen uitgesproken mening over maar het roept wel vragen op.... überhaupt ... ik weet niet of dat goed is ... een magneet in algemeenheid veroorzaakt ook kosten ... dat zou ik dan eerst wel eens afgewogen willen zien. .... Bij welke magneet is de kosten-baten verhouding het gunstigst ... dan de vraag voor een universiteit ..... ik kom wel eens op de WUR - weet hij het er daar uitziet - een mega complex - maar .. ik weet niet of het slim is deze WUR te gaan 'opsplitsen' .... en zuigt een universiteit echt aan dan ? ja uiteraard de studenten ... maar elk ding trekt mensen aan ... een museum ook en een voetbalstadium ook ... die studenten die zitten dus die 5-6 jaar al in Almere .. tussentijds zal dat nauwelijks mensen aantrekken ... en na afloop zal het grootste deel weer uit Almere vertrekken. persoonlijk zie ik er daarom weinig "magneet" in. een magneet is voor mij iets dat continue blijft trekken en niet 1 dag in het jaar dat de studie weer begint. het voordeel is wel dat het mogelijk gaat om interessante aantallen studenten. mar of die nu zitten te wachten op een locatie ver van de trein met als gevolg een grote piek in het benodigd aantal extra bussen waar je later op de dag niks meer mee doet ..... andere kant ... misschien rijden de studenten wel juist de andere kant op en heb je een betere verdeling van volle en lege bussen. genoeg vragen dus. overigens denk ik wel dat het een studie is die mogelijk toekomst heeft.

  reageer
 • TjakkA.\/\/.

   

  Die 10 miljoen moet men vast apart zetten voor het verlies op de floriade, daarmee kan men een al een gedeelte van dit financiële debacle opvangen.

  reageer
 • Dirk2

   

  Het kan in Almere! Flopriade stad van 2022 en lang daarna! Maar wie kan het schelen, die wethouders zijn er dan niet meer! BLAMAGE DOSSIER TEN TOP. Maar dat is achteraf een koe in zijn kont kijken, toch?

  reageer
 • Hannes

   

  Nogmaals zoek een andere locatie, ook voor de nu bekend makende Floriadewijk.. En begin een Floriadewijk in een wijk waar de verloedering is toegeslagen. Er is al zoveel op de markt wat duurzaamheid betreft waar we nu al een begin mee kunnen maken. Vertel dat maar aan de studenten. In 2022 is het de gewoonstezaak van de wereld. Er zijn nu al landen die daar zeker op vooruit lopen.

  reageer
 • koos

   

  dankzij de spaarzin van de gemeente verloederen sommige wijken, wordt minder groen onderhouden, is zwembad almere haven dicht en is er steeds minder geld voor de armsten. Maar, gelukkig straks kunnen de hoge heren wel weer een gebouw van 10 miljoen openen. toppers!

  reageer
 • almere

   

  dat heet niet spaarzin , dat heet alles kapot bezuinigen in almere ,10 miljoen over de balk smijten voor onzin bedoelen ze. dat geld moet uitgegeven worden aan onderhoud van heel almere , maar de huidige politie bende in het stadhuis gaat liever vor eigen belang maar totaal niet voor het belang van almere in zijn geheel.

  reageer
 • spaarder

   

  Sparen van andermans geld, de belasting!

  reageer
 • Pzaal

   

  Hebben we meteen ons antwoord waarom de wijken minder onderhouden worden en bruggen op instorten staan, Dankzij de spaarzin van de gemeente. Het kan in Almere. Lekker veel geld in het water gooien.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert