Werkstraf voor doodsteken hond

LELYSTAD
Een man uit Lelystad is veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk, voor het doodsteken van zijn hond en het mishandelen van zijn vriendin.

De man kreeg eind april vorig jaar ruzie met zijn vriendin. De Stafford van het stel kwam op het geluid af en beet de man meerdere malen. Naar eigen zeggen was de Lelystedeling bang dat de hond zijn kinderen zou bijten, en stak hij het beest daarom dood. De rechtbank nam het de man kwalijk dat hij de hond in een doos stopte en in de bosjes bij de Kustrifbrug achterliet.

De kwestie veroorzaakte veel commotie in Lelystad. De politie riep de bevolking op om niet voor eigen rechter te spelen. Op de sociale media werd namelijk veelvuldig gesproken over de straf die de man zou moeten krijgen. Een stille tocht die voor de hond zou worden gehouden, ging niet door uit vrees voor rellen.

reacties (10)

 • Carry

   

  Een dieren leven kun je niet vergelijken met een mens! Natuurlijk wel is evenveel waard. Maar dat zul jij waarschijnlijk niet kunnen begrijpen. En natuurlijk is het erg voor die vriendin en voor de kinderen die erbij waren. Maar de straffen stellen niets voor. Ben absoluut niet pro Amerika maar als ze dan toch alles willen overnemen dan ook de straf voor mishandeling van dieren.

  reageer
 • wilma

   

  Daar heb ik ook al aan gedacht. Ik hoop dat dat weer een andere rechtzaak wordt. Is toch te gek dat die vent er met een taakstraf vanaf komt. Let wel, mensen en dieren zijn mij even lief. Of heeft zij de aanklacht weer ingetrokken, gebeurt ook wel.

  reageer
 • Jos '56

   

  Hoe erg het ook is, een dierenleven kun je niet vergelijken met een mensenleven.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Opvallend genoeg heeft iedereen het over de hond, maar niemand over de vriendin. Is dat soms minder belangrijk in de gekleurde belevingswereld van de dierenliefhebbers? Ik zou wel eens willen weten hoeveel van die 120 uur voor het doden van de hond is, en hoeveel voor het mishandelen van de vriendin.

  reageer
 • Dennis

   

  Weer een softe uitspraak! Hond kwam voor iemand op en mag voor straf gaan hemelen. Het leven van een dier en mens is voor de huidige rechtspraak maar 80 uur waard en heb ik het nog niet eens over iemand dronken doodrijden want dan krijg je min 120 uur taakstraf pfffff zucht

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Zeewolde

   

  Het is ook maar een hond.

  reageer
 • Freek

   

  Schandalig, de hond kwam gewoon op voor het vrouwtje waarschijnlijk degene die het voer verstrekt. Als ik met mijn meisje op de bank stoei dan komt onze hond ook op voor mijn meisje en terecht. Een hond wil normaal gesproken beschermen en niet aanvallen! De kans dat die man ipv zijn hond zijn vrouw had neergestoken is veel groter dan dat de hond de kinderen had kunnen aangevallen!

  reageer
 • Sean

   

  Ik kreeg 80 uur taakstraf omdat ik te veel had gedronken achter t stuur hahahaha wat een lachertje dit dan

  reageer
 • Emmeloorder

   

  Belachelijk! Een dierenleven moet even zwaar worden gestraft als een mensenleven!

  reageer
 • jo jo

   

  Uiteindelijk maar 80 uur.. Wat een lachertje weer. Eens te meer blijkt dat men deze rechtsstaat beter met een korrel zout kan nemen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert