Gemeenteraad wil strengere aanpak jeugdhonken

URK
De gemeenteraad van Urk wil een strengere aanpak van de jeugdhonken in het dorp. Vaak gaat het om professioneel ingerichte bars. De controle daarop is onvoldoende, zei een aantal politieke partijen tijdens een commissievergadering woensdagavond.

Collegepartij Hart voor Urk vindt dat het Jeugdhonkenbeleid heeft gefaald. De gemeente zou nu een lik-op-stuk-beleid moeten voeren. Als een jeugdhonk niet aan de criteria voldoet, moet het dicht. Ook de SGP is kritisch en wil een strengere handhaving.

Er zou vooral gecontroleerd moeten worden op leeftijd. Iemand die nog geen 18 jaar is, mag geen alcohol krijgen. Bezoekers zouden zich moeten legitimeren.

Verder bleek tijdens de vergadering dat er aanzienlijk meer jeugdhonken op Urk zijn dan de gemeente eerst meldde. Volgens een geheime inventarisatie zouden er 13 zijn, tijdens de vergadering werd een aantal van 30 genoemd. Vooral de fractie Hakvoort/Woord geloofde niet dat er maar zo weinig gelegenheden op Urk zouden zijn.


reacties (12)

 • Piet

   

  Hopelijk neemt Geert Post nu de zaak wel serieus. Hij blijft beloven. Straks de gemeenteraad weer rustig en vervolgens niets doen zoals hij de laatste 4 jaar gefaald heeft. Zoontje van Geert heeft ook een jeugdhonk. Met Geert kun je alle kanten op. Vroeger een bar, tegenwoordig een jeugdhonk en straks noemen we het een catechisatie lokaal.

  reageer
 • Urker

   

  13 jeugdhonken? 20 jeugdhonken? 30 jeugdhonken? Ik rij voor mijn werk het weekend, vrijdag, zaterdag en zondag links en rechts over Urk voor controle koeltechniek. Jeugdhonken kom ze overal tegen. Op zich is er niks mee, met jeugdhonken, ik denk dat ik er ongeveer een 20 tel die het goed geregeld hebben. Maar: Als ik doortel dan kom ik nog meer dan 20 tegen waarvan een groot aantal schimmig zijn. Een honk ingebouwd tussen pallets achter in een verlaten loods. En daar kom je het grootste gevaar tegen 14 - 15 jarigen die flink aan de sterke drank zijn. Mijn infrarood apparatuur pikt ze zo op. ( warmte registratie ) En daar moet de gemeente Urk streng tegen optreden. Als het daar misgaat in die schimmige honken dan hebben wij op Urk een grote ramp. Urk let op uw jeugd !!!!

  reageer
 • Ron

   

  Als die honken openbaar waren zijn ze illegaal (geen vergunning) en waren ze al lang gesloten lijkt me. Als deze honken bij de mensen thuis in de privésfeer worden gehouden lijkt me dat juridisch niet haalbaar. Anders zou ieder feestje dat in de privésfeer plaatsvindt ook als illegaal bestempeld kunnen worden als de burgemeester er geen zin in heeft. En ook al lijkt het er soms wel op, we leven nog steeds in een land waar de overheid niet zomaar je huis mag betreden.

  reageer
 • Anna

   

  Goede vragen van de fractie Hakvoort en Woord. Zo is het op de agenda gekomen. De wethouder heeft 4 jaar lang niets tot weinig gedaan. Hart voor Urk kiest ook een andere lijn dan vroeger.

  reageer
 • urker

   

  Wanneer wouden ze dat doen 2020

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kees

   

  Het gezeur begint weer en zal ook nooit eindigen.

  reageer
 • deja

   

  Nu sgp en hakvoort / woord open u huizen zaterdag avond.

  reageer
 • ronald

   

  Geloof je het zelf een slager die zijn eigen vlees keurt

  reageer
 • peter

   

  Dat zeggen ze al jaren maar gebeurt toch niet.

  reageer
 • Willem D

   

  Ha ha a wat een mop

  reageer
 • TheLaw

   

  Misschien moet Urk eerst maar eens openings en sluitingstijden gaan invoeren voor deze jeugdhonken, bijvoorbeeld tot 21:00 uur en dan gaan kijken of de legale horeca de stroom vanaf het industrieterrein aankan.

  reageer
 • Bezorgde vader

   

  Wat heb je aan strengere regeld als de controleurs ronduit liegen. Het wereld er in het weekend van de jonge meisjes en puberende jongens en nog zeggen de controleurs en de wethouder dat die er niet binnenkomen. Ach, zolang ze maar niet in de torenstraat gezien worden dan vinden de wegkijkende Refo's het allang best.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert