Provinciale Staten zeer voorzichtig met Nieuwe Natuur

FLEVOLAND • Wo 3 februari 2016 | 23:23 • Woensdag 3 februari 2016 | 23:23
De provincie mag geen contracten tekenen voor Nieuwe Natuur-projecten, totdat zeker is dat zij hierbij geen risico's loopt. Dat stelden Provinciale Staten woensdagavond in een commissievergadering.

De Staten wordt gevraagd op 24 februari in te stemmen met een rapportage over 22 natuurprojecten, die de provincie door heel Flevoland wil realiseren. Ook moeten de Staten 6 miljoen euro beschikbaar stellen om gronden aan te kopen.

Bij vijf projecten hebben de Staten zoveel vragen over de financiële risico's en het gebrek aan steun bij omwonenden, dat ze die eerst beantwoord willen zien. Het gaat om Swifterpark en de Natuurhoeve G38 bij Swifterbant, de Eemvallei bij Zeewolde, Ruimte voor Lucht en Natuur bij Kraggenburg en de Geitenboerderij bij Almere. Gedeputeerde Appelman zegde toe dat hij in maart of april met de Staten dieper op deze projecten ingaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel