Provinciale Staten zeer voorzichtig met Nieuwe Natuur

FLEVOLAND
De provincie mag geen contracten tekenen voor Nieuwe Natuur-projecten, totdat zeker is dat zij hierbij geen risico's loopt. Dat stelden Provinciale Staten woensdagavond in een commissievergadering.

De Staten wordt gevraagd op 24 februari in te stemmen met een rapportage over 22 natuurprojecten, die de provincie door heel Flevoland wil realiseren. Ook moeten de Staten 6 miljoen euro beschikbaar stellen om gronden aan te kopen.

Bij vijf projecten hebben de Staten zoveel vragen over de financiële risico's en het gebrek aan steun bij omwonenden, dat ze die eerst beantwoord willen zien. Het gaat om Swifterpark en de Natuurhoeve G38 bij Swifterbant, de Eemvallei bij Zeewolde, Ruimte voor Lucht en Natuur bij Kraggenburg en de Geitenboerderij bij Almere. Gedeputeerde Appelman zegde toe dat hij in maart of april met de Staten dieper op deze projecten ingaat.

reacties (1)

  • Burger

     

    We hebben het altijd over Provinciale Staten, maar in Flevoland staat dat gelijk aan Boerenstaten, zeker voor wat betreft CDA, VVD en de kleine Christelijke partijen en de PVV heeft helemaal lak aan natuur en milieu. Eerst Oostvaarderswold om zeep hebben, nu de alternatieven daarvoor.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert