Kamerlid wil weten of MC Groep winst maakt

FLEVOLAND
PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester wil van minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) en minister Schippers (Volksgezondheid) weten of de MC Groep winst maakt. Ze heeft de ministers vragen gesteld over de financiële situatie van de ziekenhuizen. Aanleiding is het niet terugbetalen van leningen aan de gemeente Lelystad en de provincie Flevoland. In totaal gaat het om een bedrag van 4 miljoen euro.

De gemeente en provincie verstrekten de leningen in 2009. De MC Groep zou alleen terugbetalen als het financieel beter ging met het ziekenhuis. Bouwmeester wil weten of het mogelijk is om de eventuele winst van het ziekenhuis te blokkeren totdat de lening is terugbetaald.

Eerder stelde Bouwmeester in OFG al dat zorgondernemer Loek Winter als bestuurder van de MC Groep in Flevoland en van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam meer betaald krijgt dan de Balkenendenorm. Dat wat Winter meer verdient, moet volgens het Kamerlid met terugwerkende kracht terug naar de zorg.


reacties (8)

 • Dhr Slim

   

  Lenen is terug betalen. Niet rekken door slimmigheidjes etc... te vaak gaat overheidsgeld verloren door slimme trucs van ondernemers... en volgens mij gaat het prima.. Kocht Loek Winter niet recent met een bv'tje samen met een vriendje het pand Middenweg 273... u snap het al... dit wordt straks dik verhuurd aan het ziekenhuis en hier zullen enkele behandelingen van een afdeling komen... en ondertussen dus niet de lening aflossen... Schande!

  reageer
 • Smart

   

  U heeft gelijk. Loek winter kocht dit pandje rond de miljoen terwijl het pand meer waard was en meer gegadigden waren. Loek is blijkbaar goede vriendjes met de curator.

 • Barbara

   

  En dan hebben we ook nog onze kunstenmaker en bijzonder voorlichter voor hartpatienten die al maanden als etalagepop met een vriendje de oversteek aan de middenweg aan het verkennen is. Leidt trouwens fietsers af die gewoon voor zijn deur over willen steken maar dan tegen worden gehouden door wittejassenmannen die de aandacht opeisen op een oversteek die toch al niet deugd. Specialisten van dit ziekenhuis moeten eens gewoon willen vertellen waarmee ze bezig zijn dan hoeft niemand gekke gedachten te krijgen rondom de zorg die ze behoeven.

 • Hano

   

  Absoluut niet relevant in deze wat voor vastgoed hij koopt privé of met een BV. U zou eens moeten onderzoeken wat de definitie van een ondernemer is.

 • Dus toch

   

  Het is te hopen dat het ziekenhuis winst maakt, anders straks geen ziekenhuis! Dat de politiek indertijd haar verantwoording niet heeft genomen en nu een commerciële ondernemer het ziekenhuis runt kun je de ondernemer niet kwalijk nemen.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Een zeer goede actie van 2e kamerlid Bouwmeester. Er zijn meer instellingen die geld geleend hebben van de gemeente en provincie maar nog niets hebben terugbetaald. Een instelling zelfs aflossingsvrij en renteloos gedurende 30 jaar ! Maar ja, er zijn wethouders die voor Sinterklaas spelen of hebben gespeeld.

  reageer
 • Kist

   

  2 kontrolebezoekjes van nog geen 4 minuten kosten 260 euro ik voer verder mijn eigen kontrolebezoekjes wel uit

  reageer
 • Barabara

   

  Mocht het strakjes toch zover komen dat Mc Groep het opgeeft dan is vooral bevolking die bij verzekeraar Achmea met 2 sterren verzekerd is de klos. Zij kunnen zo staat in hun regelement alleen in dit ziekenhuis behandeld worden. Wie dit zo geregeld heeft daar heeft bevolking geen zicht op. Dus laten we Mevrouw, er voor zorgen dat dit ziekenhuis blijft.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • kees d.

   

  Mevrouw Bouwmeester van de Partij voor de Armoe kan zich beter druk maken voor de onbetaalbaar geworden zorg! De afschaffing van de wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten drukt steeds meer mensen door de armoede grens. Het MC Zuiderzee is gered door Loek Winter.

  reageer
 • Carry

   

  Gered door Loek Winter? Met het geld van de bevolking dan toch. Ook de Noordoostpolder moet nog een grote lening terug krijgen. Echt niet alleen Lelystad en de provincie!

 • Jacob

   

  Topje van een ijberg vol fraude, list en bedrog.

  reageer
 • Hano

   

  Mevrouw Bouwmeester heeft de jacht geopend nadat ze onder felle kritiek kwam te staan vanwege haar opmerkingen tegen een hardwerkende slimme ondernemer die het ziekenhuis heeft gered indertijd. Haar ego speelt nu op en dus gaat ze het ziekenhuis kapot maken. Typisch een PVDA actie. Alles moet kapot! Maakt niet uit of het goed of slecht voor de inwoners van de stad is, haar ego gaat boven alles! Deze mevrouw moet heel snel maken dat ze weg komt want ze gaat grote schade aanrichten met desastreuze gevolgen voor de burgers.

  reageer
 • jantje

   

  Meneer Hano het is beter dat u eerst nadenkt voor u iets schrijft. Als je geld leent moet je terugbetalen en dit geldt ook voor de ziekenhuizen die beheert worden door Loek Winter. Dit heeft niets te maken met PvdA ook een VVD'er wil zijn geld terug.

 • .\/\/.

   

  Aangezien de gemeente nog flink wat geld tegoed heeft - er zijn leningen verstrekt om het ziekenhuis te redden - lijkt het me een zeer goede vraag, aangezien die leningen weer terugbetaald zouden gaan worden als het ziekenhuis winst zou maken. Dat is geen 'typische PvdA-actie' maar 'goed op belastingcentjes letten'.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert