Almeerse Syriëganger (18) vrijgelaten

ALMERE
De 18-jarige Almeerder die vorig jaar werd opgepakt toen hij op weg was naar Syrië wordt donderdag vrijgelaten. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland bekendgemaakt. Hij mag zijn rechtszaak in vrijheid afwachten. De jongen staat wel onder toezicht van de reclassering en draagt een elektronische enkelband.

In de extra beveiligde rechtbank op Schiphol moest de jongen zich deze week achter gesloten deuren voor de rechter verantwoorden. Hij werd in oktober vorig jaar in Bulgarije aangehouden omdat hij zich in Syrië en Irak zou willen aansluiten bij IS. Bulgarije heeft de Almeerder vervolgens uitgeleverd.

De rechtbank denkt dat door een aantal strikte voorwaarden het gevaar voor herhaling en vluchtgevaar beperkt zijn. De verdachte krijgt een uitreisverbod en hij mag met bepaalde mensen geen contact hebben. Als hij zich niet aan de voorwaarden houdt, wordt de Almeerder opnieuw in hechtenis genomen.

reacties (21)

 • peter

   

  Wat is da voor flauwekul, waarom niet binnen houden tot zijn zaak begint?? Lijkt mij een stuk veiliger voor de maatschappij, zeker weer zo,n D66 rechter.

  reageer
 • Piet

   

  Die gaat foetsie. Met of zonder enkelband... Echt een statement heeft de rechtbank gemaakt. Genoeg bewijs maar toch in vrijheid afwachten alsof een enkelband deze terrorist tegenhoudt ..

  reageer
 • Andrea

   

  Mee eens

  reageer
 • Rob

   

  Ook onze wetgevers zitten met hun handen in het haar met dit soort van lieden, levensgevaarlijk en niet democratie waarderend en laten we los rondwandelen als tikkende tijdbommen met of zonder enkelband. De tijd zal het leren waar we over enige tijd zullen landen met de EU maar ik heb daar geen goed gevoel bij, ik hoop oprecht dat ik het helemaal fout heb.

  reageer
 • jkeez

   

  Meteen gratis enkele reis geven .

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Knielus

   

  Hr of mevr w, ik heb nergens geschreven dat ,,we,, zoals u er van maakt zielig zijn en dat ,, we,, het zwaar hebben. U komt nogal wereldvreemd over in uw reactie en heeft waarschijnlijk uw schaapjes al in uw veilige en vertrouwde omgeving al op het droge ? Misschien de kinderen de deur al uit of geen kinderen? Ook lijkt het er op dat het uw tijd wel uit zal dienen of bent u van mening dat het ,, allemaal,, wel mee valt en ook dit weer., als een incident beschouwd net als de honderden andere ,, incidenten,,? Wij willen graag onze kinderen net als miljoenen andere ouders in Nederland een veilig land en toekomst bieden.! Onze ouders en voorouders hebben ons opgevoed met normen en waarden,respect en hard werken om ons land te maken en te houden zoals het was en is. Dat houdt ook in dat iedere Nederlander rechten heeft maar ook evenveel plichten!! De vrijheid van meningsuiting waar we tot voor kort trots op konden zijn en respect in de beschaafde westerse wereld voor kregen wordt middels deze walgelijke lieden en hun aanhangers,knuffelnederlanders tot een beschamend iets gemaakt! Dat vergeet u kennelijk in uw mening. Dagelijks is er tot vervelens toe niks anders in het nieuws dan moslimextremisten , jihad,Isis,straattuig met bontkragen die de straten vervuilen met diefstal aanranding , inbraak,mishandelingen en ga zo maar door. Hoe vaak is er niet een terrorist, crimineel , Jihadist of wat voor tuig dan ook opgepakt of opgeblazen , in een terroristenfilmpje te zien waarbij er na de tijd blijkt dat meneer al enkele maken opgepakt geweest is maar weer vrijgelaten omdat... Daar hebben de slachtoffers nogal wat aan toch ? Immers,.ze hebben ook rechten. Maar totaal geen enkele inbreng of nut voor onze maatschappij gehad en ook nooit zullen krijgen. Raar dat de mensen het hier zat zijn toch ??

  reageer
 • adv

   

  Die zien wij nooit meer terug

  reageer
 • Nee hij is niet zielig, hij heeft volkomen gelijk !!!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik denk dat de voorlopige hechtenis van deze jongen gezien de gevoelige materie zonder probleem verlengd zou zijn geworden als er serieuze en concrete aanwijzingen waren geweest dat er een risico was. En uit het feit dat hij niet wordt vastgehouden leid ik dan af dat het bewijs te dun is. Kan natuurlijk ook zijn dat men hem loslaat in de hoop dat hij in vrijheid meer gegevens op gaat leveren dan in hechtenis.

  reageer
 • Heel mooi gesproken, en zo is het. PVV kan niet groot genoeg worden hier, dit kan en mag niet langer gebeuren in Nederland en trouwens de rest van Europa ook niet.

  reageer
 • .\/\/.

   

  O, wat zijn we zielig hè? En wat hebben we het zwaar.....

  reageer
 • Jan

   

  Niet corrrect. Hij mag alleen, omdat nu eenmaal de gewoonte is, in vrijheid zijn strafzaak afwachten. De rechters hebben geoordeeld dat hij geen vluchtrisico vormt.. In al hun wijsheid. Dus er is zeker niet onvoldoende bewijs, maar in ons land worden we niet eens beschermd tegen terroristen, ze krijgen dezelfde rechten als 'gewone' criminelen. Zegt al genoeg wat er mis is in dit land.

  reageer
 • Knielus

   

  Deze knuffelterrorist wordt weer tot in de puntjes verzorgd door de haal maar binnen samenleving. Heel werkend Nederland mag hier morgenvroeg weer van bed af om uiteraard vol begrip voor deze engel aan het werk te gaan om zijn 5 sterren behandelingen te betalen terwijl hij kan genieten van alle voorzieningen hier om zijn dagen door te brengen en op zijn wenken bediend te worden . Dan zijn er nog steeds mensen met die het vreemd vinden dat Wilders steeds meer aanhang krijgt? Hoezo ?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Waarschijnlijk is het bewijs te dun, en is dit het hoogst haalbare gebleken. Gemiste kansen deel 23.

  reageer
 • Tsja

   

  Schop hem naar Syrië en nooit meer terug komen. Oh ja en der rest er achteraan.

  reageer
 • Bart

   

  Onze rechters zijn toch ook zeker naief? Is er iemand die zich dit nog afvraagt? Hij kan dus gewoon met een bomgordel door Almere lopen?

  reageer
 • Belachelijk van de extra beveiligde rechtbank zo de vrijheid in, blijven ze nou zo stom !!! Ze leren het ook nooit.

  reageer
 • Dirk2

   

  Opmerkelijk allemaal. Of we leren niet, of we zijn gewoonweg dom! Wie wil het lot in deze dragen?

  reageer
 • De Vries

   

  Hij knipt hem door en weg is hij. Let maar op.

  reageer
 • Petra

   

  Komt op mij een beetje naïef over allemaal. Kan me niet voorstellen dat deze jongen zich vanaf nu als een voorbeeldburger gaat gedragen.

  reageer
 • kees d.

   

  Beetje vreemd!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert