Almeerse Syriëganger (18) vrijgelaten

ALMERE • Do 4 februari 2016 | 9:04 • Donderdag 4 februari 2016 | 9:04
De 18-jarige Almeerder die vorig jaar werd opgepakt toen hij op weg was naar Syrië wordt donderdag vrijgelaten. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland bekendgemaakt. Hij mag zijn rechtszaak in vrijheid afwachten. De jongen staat wel onder toezicht van de reclassering en draagt een elektronische enkelband.

In de extra beveiligde rechtbank op Schiphol moest de jongen zich deze week achter gesloten deuren voor de rechter verantwoorden. Hij werd in oktober vorig jaar in Bulgarije aangehouden omdat hij zich in Syrië en Irak zou willen aansluiten bij IS. Bulgarije heeft de Almeerder vervolgens uitgeleverd.

De rechtbank denkt dat door een aantal strikte voorwaarden het gevaar voor herhaling en vluchtgevaar beperkt zijn. De verdachte krijgt een uitreisverbod en hij mag met bepaalde mensen geen contact hebben. Als hij zich niet aan de voorwaarden houdt, wordt de Almeerder opnieuw in hechtenis genomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel