Zelfvoorzienende wijk wint Floriadewedstrijd

ALMERE
Self Supported Neighbourhood, dat is de naam van de nieuwe wijk die na de Floriade zou kunnen verrijzen op het Floriadeterrein in Almere. Het idee voor de nieuwe wijk is bedacht door studenten van Windesheim Flevoland.

Het plan voor de zelfvoorzienende wijk kwam als winnaar uit een wedstrijd waaraan 700 studenten de afgelopen week hebben deelgenomen. De vraag was hoe steden groener en duurzamer gemaakt kunnen worden.

Volgens de jury is de Self Supported Neighbourhood goed uit te voeren. "Het ging erom dat mensen iets samen voor elkaar krijgen. De samenleving heeft behoefte aan warmte en dat zat goed in dit idee. De sociale factor is goed gecombineerd met techniek."

Windesheim organiseert elk jaar een International Week waarin studenten zich bezighouden met een groot internationaal vraagstuk.


reacties (3)

 • ron

   

  in dit geval beluisterend zou ik de wijk kashba genoemd hebben. en een echte kashbamuur omheen gezet hebben. maar dat kan ook om die grote kas heen. een kashba een wijk met mini kleine steegjes heel dicht bij elkaar dus ook goed voor milieu. en dan bovenop die kashba muur allerlei zaken verbouwen en de muur zelf daarmee een groen uitstraling geven in plaats van zandkleurig geelbruin. probleem is echter dat de kronkelige structuur van kashba steegjes totaal niet past bij de floriade grit structuur van een strakke rechthoeken. maar gezien ik dat toch al niks vond, is hierbij meteen een perfecte aanpassing van de plattegrond van de floriade ontstaan. Ik ga ervoor. mocht het niks worden, voelen de moslims zich er uitreindelijk toch in thuis.

  reageer
 • Nico

   

  Zo jammer dat de wijknaam niet in het Nederlands kan.

  reageer
 • Flevo Flevo

   

  Ik zou er toch wel een andere wijknaam kiezen, deze naam is natuurlijk niet echt een goed bekkende naam die je snel even opschrijft. Dus het idee is dat iedereen gezamenlijk de wijk onderhoud in z'n eigen vrije tijd, leuk bedacht maar in de praktijk gaat dat natuurlijk niet werken. Maak er gewoon een mooie park woonwijk van, in het thema van Floriade

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert