Succes voor actie tegen verkleuring Regenboogbuurt

ALMERE
Het actiecomité dat wil dat de huizen in de Almeerse Regenboogbuurt hun oorspronkelijke kleur behouden, lijkt in zijn missie te zijn geslaagd. Wethouder Tjeerd Herrema gaf donderdagavond op de Politieke Markt namelijk aan dat hij het plan wil omarmen.

Bij het ontstaan van de Regenboogbuurt hebben de straten verschillende kleuren gekregen. Zo zijn bepaalde straten volledig rood en andere volledig blauw. De afgelopen jaren zijn de regels versoepeld, waardoor bewoners van de kleuren konden afwijken.

Wethouder Herrema zegt dat hij erg voor 'vrijheid blijheid' is, maar dat hier de welstandsvrijheid wat is doorgeschoten.Hij omschrijft de buurt als 'cultureel erfgoed dat je niet zomaar mag verkwanselen'.

reacties (6)

 • regenboogbuurt almere

   

  De gemeente kan eisen. Zij is namelijk de begunstigde van het boetebeding, dat ook in de koopcontracten staat. Maar via die weg handhaven wil ze liever niet, en het actiecomité ook niet.

  reageer
 • Gut

   

  Nou ik maak het zelf wel uit. En als iemand het niet bevalt kijkt ie maar een ander kant op. Stelletje bemoeizieke zeikerds.

  reageer
 • Ger

   

  Iedereen wist en weet dat een regenboog vaste kleuren heeft. Dus deze buurt ook, vrije keuze er wel of niet te gaan wonen.

  reageer
 • Regenboogbuurt

   

  Als bewoner van de Regenboogbuurt ben ik erg blij met het besluit dat er gehandhaaft gaat worden op kleur.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Nederlanders hebben vaak het idee dat administratieve contracten eigenlijk geen betekenis hebben. Behalve wanneer ze wat willen eisen. Wie zou gaan eisen wanneer een eigenaar koopakte-voorwaarden zou negeren. De verkoper is vertrokken en een instantie is er niet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • regenboogbuurt almere

   

  De welstandsregels zijn versoepeld. Dat klopt. Maar de regels in de koopakten mbt kleur- en materiaalgebruik, waar huiseigenaren aan gebonden zijn, zijn en blijven ongewijzigd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert