Subsidie voor zorg probleemkinderen

NOORDOOSTPOLDER
Het college van B en W van Noordoostpolder wil eenmalig een subsidie verlenen aan zorginstellingen Woodbrookers in het Friese Kortehemmen en Karakter in Zwolle. Het gaat om bedragen van respectievelijk bijna vier ton en ruim 56.000 euro.

Beide organisaties zijn specialist op het gebied van complexe opvoed- en opgroeiproblematiek. Ze bieden zorg die in Noordoostpolder nog niet beschikbaar is. Vorig jaar waren er twaalf kinderen uit de gemeente in behandeling.

Het Zwolse Karakter heeft aangegeven ook meer te willen samenwerken met het Therapeutisch Centrum Flevoland. Het is nog niet duidelijk in welke vorm.

reacties (4)

 • Kritisch

   

  Begrijpelijk dat je deze conclusie trekt. Maar er staat duidelijk eenmalig ......

  reageer
 • Rick

   

  Ik denk dat je dan de strekking niet helemaal begrijpt; deze organisaties zetten zich op dit moment al in voor hulpverlening in onze gemeente. De gemeente wil hen ondersteunen zodat ze dit kunnen blijven doen en eventueel kunnen uitbreiden. Ik zie niet dat er iets wordt afgekocht of dat de gemeente voor haar verantwoordelijkheid wegloopt. Integendeel!

  reageer
 • Kritisch

   

  Kinderen met problemen ,je zegt het precies.Dat ouders of verzorgers de veroorzakers zijn ligt echt wel anders.Er zijn vaak ook andere oorzaken. Kijk ,er zijn situaties dat jongeren zoveel problemen op school en de omgeving hebben dat er nog een mogelijkheid bestaat om ze te helpen. Juist de gemeenten zouden in het kader van de participatiestelsel een consistente voorziening moeten treffen. Nu lijkt het of deze problemen afgekocht kunnen worden. We weten allemaal dat er veel situaties zijn met gedrags problemen die voort komen uit geestelijk welbevinden.Het is dan ook een utopie om deze problemen eenmalig af te kopen met een subsidie!!

  reageer
 • Christy

   

  Probleemkinderen? Of kinderen met problemen?! Dat laatste klinkt een stuk vriendelijker. Het zijn trouwens vaak de ouders die problemen hebben of veroorzaken....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert