Weerwind wil regels voor omstreden imams

ALMERE • Vr 5 februari 2016 | 1:30 • Vrijdag 5 februari 2016 | 1:30
De Almeerse burgemeester Franc Weerwind pleit voor duidelijke regels van de landelijke overheid rond bijeenkomsten waar fundamentalistische imams spreken. Hij voelde zich voor het blok gezet bij de islamitische bijeenkomst in het TMG-partycentrum.

"Als ik in mijn hart kijk dan had ik de deze imams zeker niet willen laten spreken, maar ik ben gebonden aan de Grondwet." Dat zei Weerwind donderdagavond tegen de gemeenteraad. Hij moest daar zijn besluit verantwoorden om de omstreden bijeenkomst te laten doorgaan. Volgens de burgemeester had hij geen juridische gronden om de samenkomst te verbieden.

Weerwind wil nu dat de landelijke overheid met duidelijke kaders komt over preken van fundamentalistische imams. Hij pleit voor een lijst met de namen van predikers die vanwege hun extremistische uitspraken en gedachtegoed niet welkom zijn.

De PVV vond dat de burgemeester een verkeerd besluit had genomen en diende daarom een motie van wantrouwen in. Die werd door de raad verworpen.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel