'Remco Bosma (VVD) toch niet in Tweede Kamer'

EMMELOORD • Vr 5 februari 2016 | 15:03 • Vrijdag 5 februari 2016 | 15:03
VVD-politicus Remco Bosma uit Emmeloord lijkt voorlopig toch niet in de Tweede Kamer te komen. Hij was in de race om Kamerlid Bart de Liefde op te volgen, maar volgens omroep WNL keert de vorig jaar afgetreden staatssecretaris Frans Weekers terug in het parlement.

Bosma was 54e bij de laatste verkiezingen en door de vele wisselingen in de VVD-fractie zit de nummer 53 al in het parlement. Officieel krijgen eerst nog kandidaten die de VVD-fractie eerder hebben verlaten de gelegenheid terug te keren.

Weekers denkt nog na over de vraag of hij terug wil in de Kamer. Hij zal volgende week een besluit nemen. Bosma zegt nog niet door zijn partij te zijn gebeld. Remco Bosma is op dit moment lid van Provinciale Staten van Flevoland. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (2)

 • stop

    Vr 5 februari 2016 Vrijdag 5 februari 2016

  Nog even wachten want er volgen nog wel meer VVD ers.. Daar is momenteel weinig tot vrijwel geen kwaliteit in de 2e kamer fractie. En de ministers van de VVD vallen bij bosjes.

  reageer
 • Jacob

    Vr 5 februari 2016 Vrijdag 5 februari 2016

  Dit voorval laat zien dat capaciteiten/vaardigheden/bekwaamheden nauwelijks een rol vormen in de selectieprocedure van kamerleden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert