Tegenprestatie voor uitkering succesvol

ALMERE
De meeste Almeerders die voor het behoud van hun uitkering een tegenprestatie moesten leveren, hebben dat ook daadwerkelijk gedaan. Sinds vorig jaar juli eist de gemeente Almere zo'n tegenprestatie. Dat geldt alleen voor mensen in de bijstand die nog geen vrijwilligerswerk of mantelzorg verrichten.

Van de 300 mensen die zijn aangeschreven, hebben bijna 250 de prestatie inmiddels geleverd. De meesten vonden zelf passend vrijwilligerswerk.

Aan 19 van hen is door de gemeente een tegenprestatie opgelegd. Gezien de positieve resultaten gaat de gemeente Almere door met deze werkwijze.

reacties (9)

 • inge

   

  Ik zit sinds ruim een jaar in de bijstand en ben daarvoor 2 jaar werkeloos geweest en heb 2 jaar ziektewet gehad . Ik heb een onzichtbare ziekte en word niet serieus genomen ik krijg een arbeids keuring en word goedgekeurd voor een baan die alleen op papier bestaat en word door het uwv niet afgekeurd terwijl ik 15 min kan zitten,lopen of staan.Ik wil heel graag werken maar kom niet aan de bak ben 45 alleenstaande moeder en heb een flinke beperking, dus wel werkgever zit om mij te wachten terwijl er genoeg werkelozen zijn die alles kunnen.Volgens het UWV zit het tussen mijn oren en moet ik me niet aanstellen ik ben 7x geopereerd voor iets wat ik niet heb. Ik heb 24/7 pijn maar doordat ik het niet toon mankeer je ook niks.Pijn kan je moeilijk zien en als alleenstaande moeder moet je wel .

  reageer
 • Ikke

   

  Kees d: Ik snap echt wat je bedoeld! Maar er zitten mensen in de bijstand die dat niet voor hun lol zitten. Doordat ze diverse problemen hebben gehad en ff die opstap nodig hebben om ongedwongen weer in het leven te kunnen deelnemen. Deze mensen die worden weer gezien en gaan ook zo weer leren in het arbeidsproces deel te nemen. Zo kunnen ze werken aan de stap terug de maatschappij in. Het is een prachtig initiatief van de gemeente.

  reageer
 • Serge

   

  Die bijstandsmensen doen al lang wat terug. Zwart werken en hun zakken vullen. Laten we ze vooral niet op handen dragen.

  reageer
 • Knielus

   

  Helemaal mee eens, de polder puilt uit van de arbeidsmigranten terwijl er duizenden werklozen waarvan er ook honderden luilakken tussen zitten. Wij maken regelmatig mee dat er zo'n figuur met een formulier op de zaak komt zodat ie zogenaamd gesolliciteerd heeft. Wil je dat ff tekenen , dan ben ik er weer uit zeggen ze dan... Zitten ze ook nog doodleuk te vertellen dat ze werk zat hebben met zwartwerken . Dus er komt aardig meer bij hun binnen dan bij iemand met een baan! De regels zijn kennelijk zo dat iemand er voor kiest om het dan maar zo te doen wat goed te begrijpen is..

  reageer
 • Gut

   

  IK heb bijna 40 jaar gewerkt en meebetaald aan dit sociale vangnet. Voel mij niet verplicht om enige vorm van onbetaalde arbeid te verrichten. Tis vreemd dat ik zwart overal aan de bak kan maar nergens in loondienst.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ron

   

  mooi te horen ; eindelijk weer eens positief nieuws

  reageer
 • Pzaal

   

  Achja als ze betaald werk gaan overnemen, krijgen we er juist meer werkelozen bij.

  reageer
 • Arni

   

  Een tegenprestatie klinkt heel goed. Maar verdringt het niet werk? Als op grote schaal mensen een tegenprestatie leveren, worden andere mensen daardoor niet werkloos? Waarom niet een systeem waar alle mensen die bijstand krijgen een flink aantal uren per week verplicht samen komen, en er dan samen activiteiten ondernemen, gebruik makend van elkaars competenties. Dingen leren van elkaar, elkaar helpen met solliciteren. en alles vooral georganiseerd met en door de mensen zelf. Doen ze een schat aan ervaring op.

  reageer
 • kees d.

   

  Mensen die werkloos worden komen een keer in de bijstand! Ze MOETEN een tegenprestatie doen om hun uitkering te mogen behouden. Terwijl er busladingen Oostblokkers deze kant op komen om werk te doen tegen betaling. Zou het niet verstandig zijn om Nederlanders eerst van betaalt werk te voorzien en dan pas een keer een arbeidsmigrant. Als het werk beneden je niveau is dan moet het maar even. Je kan beter via het UWV een aanvulling op je salaris krijgen dan bijstand waar je MOET werken zonder er beter van te worden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert