Facebook-avond politie levert weinig resultaat op

ALMERE
De speciale Facebook-avond van de politie in Almere Buiten is donderdag zeer rustig verlopen. Volgens de politie zijn er geen meldingen geweest van verdachte situaties.

Bewoners mochten de agenten aansturen via Facebook als ze verdachte personen of situaties zagen, maar die hoefden dus niet in actie te komen. De politie heeft wel zelf gesurveilleerd, maar ook geen bijzonderheden aangetroffen.

Ze hebben alleen één man aangehouden die nog een boete van bijna 500 euro had openstaan. De speciale Facebook-actie was onderdeel van het zogeheten Donkere Dagen Offensief. Tot eind maart zal in Almere Buiten nog enkele keren een soortgelijke actie worden gehouden.

reacties (11)

 • Frits van der schoor

   

  Klopt Dick, daar heb je gelijk in. Alles wordt helaas wegbezuinigd.

  reageer
 • Serge

   

  Als ik zie wie er allemaal reageren normaliter op de facebook pagina, dan denk ik dat dit maar een eenmalig ding moer zijn. Thuiszitters die alleen maar kreten de wereld inslingeren die zinloos zijn. Ik moet huilen van die mensen en ze zouden geen politie mogen aansturen of ook maar uberhaupt het idee hebben dat ze kunnen aansturen. Angstaanjagend dit.

  reageer
 • Dick

   

  Nee, maar aan de andere kant zijn er ook heel veel plekken die tegenwoordig niet neer met de touran te bereiken zijn. Er liepen vroeger meer dienders effectief op straat. Neem nou Dronten, daar waren vroeger in het weekend een man of 10 's avonds op straat, nu rijdt er in de hele gemeente wel 1 hele touran rond. Als die auto voor een spoedritje uit Biddinghuizen of Swifterbant moet komen is ie ook al 10 minuten onderweg voor hij ter plaatse is. Het grote punt is dat er te veel van "gemiddeldes" wordt uitgegaan. Als ik in het bedrijfsleven van een gemiddelde uitga, ga ik keihard op m'n bek. Dat beeld kun je op het politieapparaat projecteren, dan merk je dat de politie langzaam maar zeker op z'n aan het gaan is. Ik wil niet de hardwerkende diender op straat aanvallen, ik wijs duidelijk naar de beleidsmakers. Verder wordt er veel te vaak een economische waarde aan politie-inzet wordt gehangen terwijl men vergeet het prijskaartje wat preventie oplevert vergeet te tonen. Daardoor lijkt het alsof het alleen geld kost, maar het levert aan de aan de andere kant ook heel geld (besparing) op.

  reageer
 • Snorrie

   

  Er wordt ook niet op vertrouwt. Je kan nog altijd bellen, alleen de drempel is lager.

  reageer
 • Frits van der schoor

   

  Ik begrijp je reactie, maar besef je dat de auto niet alleen een vervoermiddel is, maar ook een soort gereedschapskist. Alles aan boord wat nodig is om het werk te kunnen doen. De Touran die je ziet rijden betreft veelal een noodhulpvoertuig. Dan kun je hele leuke wandelingetjes gaan maken, maar als er een spoedmelding komt is het niet handig als er eerst 5 á 10 minuten terug naar het voertuig gewandeld moet worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • eyefoon

   

  Ik heb geen Facebook account ik loop een beetje om de kudde heen, maar ik weiger mij aan te sluiten bij dit klootjesvolk.

  reageer
 • Dick

   

  Geloof wat je geloven wilt, ik vind het onderbuikreacties. Heel vaak het geval, niets aan de hand. Wel zou Politie vaker zichtbaar op straat moeten surveilleren. En niet in een Touran maar te voet.

  reageer
 • Bromsnor

   

  De overheid en zijn diensten mogen helemaal niet op buitenlandse tools en sites met beperkte toegang vertrouwen. Het is een waanidee dat iedereen daar deelnemer zou zijn. Sommigen ervaren onveiligheid maar dat is gewoon een aangepraat iets. Bij feitelijke controle blijkt er niets te vinden.

  reageer
 • C van Everdingen

   

  Ik wilde even vertellen dat de avond, gezien het geringe aantal meldingen, wel degelijk resultaat heeft gehad, maar zo te zien ben ik niet de enige die deze mening heeft.

  reageer
 • Jos - Almere Buiten

   

  Weinig resultaat is in dit geval dus een heel goed resultaat! Politie en burgers die de handen ineen slaan. Meer oplettende ogen in de wijken. Misschien wel juist daarom is er geen verdachte situaties geconstateerd. Er gaat een preventieve werking van uit.

  reageer
 • koos

   

  weinig situaties gemeld, dat is dan toch juist HEEL VEEL resultaat...een goed teken!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert