"Het was geweldig om in deze flats te wonen"

EMMELOORD
Er was een sterke samenhang onder de buren en het was de mooiste plek om met oudjaar het vuurwerk te zien. Erwin Bokhorst en Marielle Terveer kijken met veel plezier terug op de tijd waarin ze in een van de centrumflats in Emmeloord woonden.

De 50 jaar oude appartementen waren populair bij jongeren en inwoners met een krappe beurs. Maar omdat ze niet meer aan de hedendaagse wooneisen voldeden, moesten ze plat.

De flats Het Anker, de Meerpaal en de Tros zijn al gesloopt. Het laatste deel van De Boei, waar Erwin en Marielle woonden, gaat uiterlijk maandag plat.

reacties (1)

  • Kritisch

     

    Een openplan proces staat nu in de steigers om het centrum te vernieuwen.De Deel tot het Smedingeplein moet op de schop. Meest merkwaardige is men haalt de Flats weg terwijl juist voor jongeren en ouderen met een zwakke portemonnee niets te vinden is in Emmeloord.Althans moderne huisvesting.Wat ontzettend spannend wordt in dit openplan proces is het gevecht tussen de project initiatieven.De rijkere inwoners van de Noordoostpolder en de initiatieven van grote Supermarkten maken deel van dit plan. Er is slim gemanoeuvreerd om deze initiatieven in te passen met het gevoel dat de burgers mee mogen denken. Wie denkt nog mee te denken???

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert