Celstraf geëist voor betrokkenheid bij steekpartij

ALMERE • Vr 5 februari 2016 | 14:11 • Vrijdag 5 februari 2016 | 14:11
Justitie heeft voor de rechtbank in Lelystad acht maanden celstraf geëist tegen twee Almeerders voor openlijke geweldpleging. De twee mannen worden verdacht van betrokkenheid bij een vechtpartij, in juni vorig jaar op het Festivalplein in Almere. Daarbij raakte een 33-jarige man levensgevaarlijk gewond door een messteek in zijn hartstreek.

De officier van justitie had in eerste instantie poging tot doodslag ten laste willen leggen, maar zag daar vanaf omdat onduidelijk is wie gestoken heeft. Het slachtoffer weet het niet meer precies, getuigen zwijgen daarover en camerabeelden van het incident zijn te onduidelijk.

De beide verdachten ontkennen iets met de steekpartij te maken te hebben gehad. Pas de volgende dag hoorden zij dat het slachtoffer in het ziekenhuis lag, omdat hij in de hartstreek was gestoken. Naast de celstraf eiste de officier van justitie ook een schadevergoeding van 1.000 euro.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel