Leefbaar Almere: PVV'er Jansen moet uit Rekenkamer

ALMERE
PVV-raadslid Chris Jansen moet stoppen als voorzitter van de Almeerse Rekenkamer omdat hij burgemeester Franc Weerwind een flapdrol noemde. Dat zegt fractievoorzitter Marco de Kat van Leefbaar Almere.

De Almeerse Rekenkamer is een commissie waarvan de leden door de gemeenteraad worden benoemd. De Rekenkamer kan door de raad worden ingeschakeld om onderzoek te doen naar het beleid van de gemeente.

Jansen noemde onlangs Weerwind een flapdrol omdat de burgemeester een omstreden bijeenkomst van islamitische predikers niet kon verbieden. Volgens Leefbaar Almere is deze uitspraak voor een voorzitter van de Rekenkamer ongepast omdat hij de hele raad vertegenwoordigt. Over twee weken wordt het voorstel van Leefbaar Almere in de gemeenteraad besproken. PVV'er Jansen staat nog steeds achter zijn uitspraak en wacht het voorstel van Leefbaar Almere af.

reacties (12)

 • Flevoburger

   

  "grote jongens en meisjes moeten tegen een stootje kunnen" zijn dan de woorden van Marco..... Ja ja (alleen als het even uitkomt dus )

  reageer
 • almere

   

  een partij die zich leefbaar almere noemt grapje zeker almere wordt steeds meer onleefbaarder, dus kunnen ze deze partij opheffen want het zijn in deze gemeente raad allemaal flapdrollen .

  reageer
 • Funny

   

  Het verschil is dat de burgemeester haar excuus heeft aangeboden dit personage is trots op zijn uitlating. Major difference.

  reageer
 • John1967

   

  Flaps rol is een kwalificatie en geen mening.

  reageer
 • Robert

   

  December 2010. Burgemeester Jorritsma bedenkt te laat dat haar microfoon nog openstaat als ze Ruud Pel (GL) en Frits Huis (Leefbaar Almere) "een stelletje azijnpissers" noemt. Wellicht dat dhr de Kat het collectief geheugen even op kan frissen. Stelde LA toen ook raadsvragen en diende de partij een motie in om Mw Jorritsma uit haar functie te ontzetten? Nee, je Burgemeester publiekelijk als 'flapdrol' betitelen is geen handige daad voor een raadslid. Maar als een raadsvraag gemiddeld € 1000,- kost (bron: Nieuwslijn 2014), dan zijn er toch waarachtig wel veel belangrijker zaken waar Leefbaar aandacht, tijd en belastinggeld aan kan besteden. Categorie 'waarin een grote stad klein-dorpelijke politiek kan bedrijven'.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Geert

   

  Groot gelijk. Je mag best je mening geven, maar hou wel respect voor elkaar. Er gelden gewoon bepaalde omgangsvormen. Als de pvv zich daar niet aan kan of wil houden, hebben ze in de politiek niets te zoeken. Ik zou ht ook niet accepteren als een klant zo tegen mij spreekt wanneer ik een antwoord geef wat hem of haar niet bevalt.

  reageer
 • Jan

   

  Wie zat er ook in de benoemingcommissie ??

  reageer
 • Ger

   

  Jansen zelf is een flapdrol van de hoogste orde. Wedden dat ik dat van de PVV niet mag vinden.

  reageer
 • Andrea

   

  Dus als je je mening geeft moet je weg...rare gedachtengang,Jansen moet gewoon blijven

  reageer
 • Rob

   

  Wat een niveau zeg die Jansen, laat die maar weer gauw zijn oude beroep oppakken en de Gemeente tuintjes gaan aanharken.

  reageer
 • Jan Huizen

   

  Dus als je je mening zegt, en hij heeft nog gelijk ook, dan moet je maar gestraft worden? Die flapdrol komt toch ook weer terug op zijn foute beslissing, dus nu kunnen ze weer verder met hun werk. Gezeur om niets!!

  reageer
 • Je mening mag je dus ook niet meer geven, het is toch een flapdrol die achter de feiten aanloopt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert