Verbeek: opmerkingen over Urk legitiem

FLEVOLAND
Commissaris van de Koning Leen Verbeek bestrijdt dat hij buiten zijn boekje is gegaan, door de gemeente Urk aan te spreken op zijn functioneren. Het is volgens hem essentieel in een democratie dat overheden elkaar kunnen aanspreken op het functioneren en daarover met elkaar in gesprek gaan.

Verbeek antwoordt dit op vragen van de SGP-fractie in Provinciale Staten. Die wilde opheldering over de uitspraken van Verbeek in het programma Over Flevoland Gesproken in januari. Verbeek zei toen zich zorgen te maken over het functioneren van de gemeente Urk en de omgang van politici met elkaar.

Volgens Verbeek is het zijn taak als commissaris om de kwaliteit van het bestuur te waarborgen, zoals is vastgelegd in de Provinciewet. Verbeek zegt bij meerdere gelegenheden op Urk zijn zorgen te hebben geuit, maar hij signaleert dat die zorgen niet zo zijn begrepen.

reacties (11)

 • Bart

   

  He Jannie wat denk je ervan dat het zijn taak is? Prima bestuurder die man.

  reageer
 • Juvf

   

  Ah, zodra er een 'vreemde' wat over Urk roept is het mis. Hij heeft duidelijk aangegeven dat de kritiek ook meerdere malen intern is geuit. Daarnaast is het helemaal niet vreemd dat de overheid zich dient te verantwoorden. Als ik kijk naar de urker politiek en de intriges, vertrouwenscommissies, afscheidingen, gelekte mails etc.. Kan ik maar 1 conclusie trekken, ongeschikt en onmiddellijk wegwezen

  reageer
 • Heertje

   

  Tuurlijk de SGP stelt vragen urk is SGP bolwerk nr 1 en voelt zich in het kruis getrapt. Het enuge wat in dat gehucht wel geregeld is zal de kerk wezen. Verder mag er niks verkeerd gezegd worden ovet dat gat.... Omdat dhr verbeek zich uitspreekt over de geestelijke gesteldheid van dat volk daar. Onbetrouwbare lui daar.

  reageer
 • TjakkA.\/\/.

   

  Het probleem is dat mensen deze man serieus nemen. Pas steunde hij ook nog burg vd werf over die noodverordening, deze man is ver over zijn houdbaarheidsdatum.

  reageer
 • Jannie

   

  Eerst bemoeien met Dronten toen Omroep Flevoland en nu met Urk. Wat is er aan de hand me Leen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jacob

   

  Ik neem altijd kennis van de uitspraken van Leen Verbeek. De leesbaarheid ervan zou substantieel toenemen indien er geen foto van Leen Verbeek bij zou worden geplaatst.

  reageer
 • Polderaar

   

  Mooi om te zien wat zo'n uitspraak van de CvK in de openbaarheid tot gevolg heeft. Urk is diverse keren gewaarschuwd om het horecabeleid (lees:handhaven op iligale barren) in orde te maken. Echter geen enkel resultaat. Nu, na 1 uitspraak van Verbeek, is de gemeenteraad in 1 keer van mening dat er gehandhaafd moet worden. Dus Leen, bespaar je de moeite om te blijven praten met het Urker college, maar roep het maar gewoon in de openbaarheid.

  reageer
 • Dirk2

   

  Je kunt pas kritiek geven als je deze zelf ook kunt verdragen en reflecteren.... Dat geldt voor iedereen.

  reageer
 • Kees

   

  Het is een blijft een zeurpiet dit mag ik zeggen omdat ik een democratisch land leven.

  reageer
 • zomaar een mening

   

  Of het nu wettelijk of juist niet wettelijk in orde is. Ik ben het met hem eens dat je elkaar nag wijzen op het functioneren. Dat is erg verstandig. Ik vraag me alleen af of je dat moet doen via de media of in een nieuwjaarsspeech. Het lijkt mij correcter om het rechtstreeks te doen. De media is niet het juiste kanaal daar zit niet de interactie die het effect heeft dat je wilt bereiken. Tevens kleurt de media altijd het verhaal. Dus ga bij elkaar aan tafel zitten en bespreek san wat je van elkaar verwacht. De burger heeft recht op goede en nuttige bestuurslagen die onze samenleving naar een hoger plan tilt. Geef dus het juisre voorbeeld. Dit schrijvende ben ik ook can nening dat ik u dat rechtstreeks dien te zeggen.

  reageer
 • Urker

   

  Blijft leuk deze man. Kan,volgens eigen zeggen, zijn boodschap niet helder overbrengen dus roept hij iets publiek in de hoop dat de media er iets van maakt. Volgens mij hoort helder verwoorden in ieder geval bij een dergelijke functie. Fijn dat je over zelfreflectie beschikt meneer Verbeek nu de conclusie nog, ongeschikt en onmiddellijk wegwezen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert