Provincie verplicht voorwaarden te stellen aan buitendijkse haven

URK • Vr 5 februari 2016 | 17:16 • Vrijdag 5 februari 2016 | 17:16
Als de provincie meewerkt aan de realisatie van de buitendijkse haven bij Urk, is Flevoland verplicht daaraan bepaalde voorwaarden te stellen. Dat heeft wethouder Geert Post geantwoord op vragen van de ChristenUnie en de Unie Gemeentebelangen. De raadsfracties zijn bezorgd dat de provincie volledig bepaalt hoe de bestaande Urker haven straks opnieuw ingevuld wordt. Ook vinden zij dat de provincie niet mag bepalen dat er nooit een containeroverslag bij Urk mag komen.

Volgens de wethouder is de aanleg van een nieuwe haven een project dat getoetst moet worden aan de zogenoemde Ladder voor Duurzame Verstedelijking. Dit betekent dat de noodzaak van het project moet worden aangetoond en dat er ook een goed plan voor het oude gebied moet zijn.

Volgens wethouder Post is tijdens een gesprek met gedeputeerde Jan Nico Appelman duidelijk geworden dat de provincie vooral een goede visie van Urk eist. De gemeente zou wel zelf de baas blijven over de concrete uitwerking daarvan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel