Provincie verplicht voorwaarden te stellen aan buitendijkse haven

URK
Als de provincie meewerkt aan de realisatie van de buitendijkse haven bij Urk, is Flevoland verplicht daaraan bepaalde voorwaarden te stellen. Dat heeft wethouder Geert Post geantwoord op vragen van de ChristenUnie en de Unie Gemeentebelangen. De raadsfracties zijn bezorgd dat de provincie volledig bepaalt hoe de bestaande Urker haven straks opnieuw ingevuld wordt. Ook vinden zij dat de provincie niet mag bepalen dat er nooit een containeroverslag bij Urk mag komen.

Volgens de wethouder is de aanleg van een nieuwe haven een project dat getoetst moet worden aan de zogenoemde Ladder voor Duurzame Verstedelijking. Dit betekent dat de noodzaak van het project moet worden aangetoond en dat er ook een goed plan voor het oude gebied moet zijn.

Volgens wethouder Post is tijdens een gesprek met gedeputeerde Jan Nico Appelman duidelijk geworden dat de provincie vooral een goede visie van Urk eist. De gemeente zou wel zelf de baas blijven over de concrete uitwerking daarvan.

reacties (3)

 • Fer

   

  Dat logistiek verhaal betwijfel ik

  reageer
 • schippertje

   

  Lelystad of Urk, in beide plaatsen zal container overslag een mislukking blijken

  reageer
 • hannes

   

  Een haven begint met een kleine café aan de haven...En door vraag en aanbod ga je verder uitbouwen. En daar zit URK zeker niet om verlegen. Maar inderdaad Lelystad is wat logistiek betreft beter weer voor containeroverslag.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert